Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetspel in de kerstvakantie voor inwoners Groningen

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

11
DEC
17.12

Persbericht

Spot de codes: internetspel in de kerstvakantie 11-12-2001

Op woensdag 12 december a.s. geeft wethouder Bron het startsein voor het Spotcodespel. Dit spel vormt een onderdeel van het jaarlijks Oud & Nieuw project voor de jongeren in de stad. Bron neemt ook de eerste exemplaren van het Oud & Nieuw paspoort in ontvangst. Dit jaar wordt het paspoort voor de negende keer uitgedeeld aan ruim 30.000 leerlingen in het basis- en speciaal onderwijs.

Zoals elk jaar zijn de paspoorten gemaakt in samenwerking met jeugdpanels die een belangrijke stem hebben gehad in zowel de inhoud als de vormgeving van de paspoorten. Het spotcodespel (www.spotcode.nl of www.keenteenz.nl) is gericht op jongeren tussen de 5 en 18 jaar. In de gehele stad, via posters bij onder andere winkels, buurtcentra, filialen van de bibliotheek en via de krant (Nieuwsblad van het Noorden, Groninger Dagblad en Loeks) worden de spotcodes verspreid. Maar ook de nummerborden van politiewagens en ambulances kunnen spotcode zijn. De eerste code zal door de wethouder op 12 december worden ingevoerd; dit is tegelijkertijd het startsein van het spel, dat draait tot en met vrijdag 4 januari 2002. Op de website staan verder o.a. uitgaanstips, spelletjes, videointerviews.

Het Oud & Nieuw paspoort dat op 12 december op alle scholen in de stad wordt uitgedeeld, heeft twee versies: een paspoort voor leerlingen van de basisschool en één voor jongeren in het voortgezet onderwijs. In het paspoort staan o.a. vuurwerktips, een quiz, recepten en een interview met Twarres. Ook staan er weer kortingsbonnen in, zoals bijvoorbeeld voor activiteiten in het sportcentrum Kardinge, karten, internetten, videos huren, pannenkoeken en pizza eten, naar de bios, kunst lenen en nog veel meer.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie