Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

MKZ-conferentie in Brussel

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

www.minlnv.nl

MIN LNV: Persuitnodiging mkz-conf. 12 en 13 dec. te Brussel

nr.129 30-11-2001

PERSUITNODIGING MKZ-CONFERENTIE 12 EN 13 DECEMBER TE BRUSSEL

In het kader van zijn voorzitterschap van de Europese Raad organiseert België in samenwerking met de Europese Commissie, Nederland en het Verenigd Koninkrijk een internationale conferentie over de preventie en de controle van mond- en klauwzeer. Met deze conferentie wordt enerzijds beoogd lering te trekken uit de recente uitbraken in 4 landen van de Europese Unie en anderzijds vast te stellen welke aspecten van de geldende wetgeving dienen te worden gewijzigd. De conferentie zal worden bijgewoond door ca. 400 deelnemers uit de 15 lidstaten van de Europese Unie, de kandidaat-lidstaten en landen uit andere delen van de wereld, leden van het Europees Parlement alsmede vertegenwoordigers van internationale en Europese organisaties. De conferentie wordt voorgezeten door Annemie Neyts-Uyttebroeck, Belgisch minister belast met Landbouw. Als sprekers en discussiedeelnemers zijn uitgenodigd David Byrne, Europees commissaris voor Gezondheid en consumentenbescherming, Margaret Beckett, Brits staatssecretaris, Departement voor Leefmilieu, Voedsel en Landelijke Aangelegenheden, Laurens Jan Brinkhorst, Nederlands minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, Jacques Diouf, Directeur-generaal FAO, Bernard Vallat, Directeur-generaal Office International des Epizooties, alsmede een groot aantal andere deskundigen. Tot de genodigden behoort ook mevrouw Ann M. Veneman, minister van Landbouw van de Verenigde Staten.
Het gedetailleerde programma van deze conferentie is beschikbaar op internet;
www.cmlag.fgov.be/nl/conference.html
De teksten van de sprekers kunnen binnenkort geraadpleegd en gedownload worden.

In zaal S1 van het Karel de Grote-gebouw worden persconferenties georganiseerd. De details hieromtrent zullen later aangekondigd worden.
De persconferenties worden voorgezeten door Annemie Neyts-Uyttebroeck die wordt begeleid door David Byrne, Margaret Beckett en Laurens Jan Brinkhorst. De journalisten kunnen de uiteenzettingen van de sprekers per videoconferenties in zaal 1 bijwonen maar de discussies in de werkgroepen zijn niet openbaar.
Journalisten die bij de persconferenties en de uiteenzettingen aanwezig willen zijn, wordt verzocht zich per e-mail op het volgende adres in te schrijven: (Joseph.Flaba@cmlag.fgov.be) Om zich te kunnen inschrijven, dienen de journalisten in hun e-mail de volgende gegevens te vermelden:
Naam en voornaam,Persorgaan, Volledig adres: straat, nr., postbus, postcode, plaats, land, Telefoonnummer, GSM-nummer, Faxnummer en E-mail-adres
Na inschrijving ontvangen zij een document dat toegang verleent tot het Karel de Grote-gebouw.

Internationale Conferentie voor de Preventie en de Controle van Mond- en Klauwzeer
Brussel, 12-13 december 2001
Karel de Grote-gebouw
Wetstraat 170 . B-1040 BRUSSEL (België)

30 nov 01 11:08

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie