Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.50 uur
Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december van twaalf uur tot kwart voor één een alcoholcontrole gehouden.

In totaal 26 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Veel te snel over de A2

NIEUWEGEIN In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december moest een automobilist na een zware snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond kwart over één zagen politiemensen ter hoogte van Nieuwegein een automobilist met grote snelheid over de A2 in de richting van Utrecht rijden. Zij gingen achter de automobilist aan en constateerden dat hij met een (al gecorrigeerde) snelheid van 162 km/u over de A2 reed, terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/u geldt.

De automobilist, een 27-jarige man uit Den Bosch, werd op de Vleutenseweg in Utrecht aan de kant van de weg gezet. Gezien de zwaarte van de snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie Lekstroom pakt criminele jeugdigen aan

NIEUWEGEIN -Door de wijkrecherche van district Lekstroom is een onderzoek afgesloten naar strafbare feiten welke gepleegd werden door Romakinderen. Er werden 10 minderjarige kinderen aangehouden, in leeftijd variërend van 7 tot 14 jaar oud. Alle kinderen wonen met uitzondering van een kind in Nieuwegein. Er werden in dit onderzoek 14 strafbare feiten opgelost. De strafbare feiten werden in groepjes van steeds wisselende samenstelling gepleegd.

De wijkrecherche was de jeugdigen reeds op het spoor maar met de aanhouding van een bij veel van deze zaken betrokken meerderjarige heler uit Nieuwegein kwamen de zaken in een stroomversnelling. Dit betrof een 20-jarige inwoner van Nieuwegein. De feiten werden voornamelijk gepleegd in Nieuwegein tussen 13 april en 27 augustus 2001.

Door de groep werden voornamelijk diefstallen gepleegd, waarbij ook het gebruik van geweld tegen personen niet werd geschuwd. Tevens waren zij verantwoordelijk voor twee openlijke geweldplegingen ten opzichte van enkele kinderen op een winkelcentrum en een vrouwelijke stadswacht. De door hen gestolen goederen waaronder o.a. een invalidenwagen, 2 skelters, 5 fietsen, 1 compactdisc en een bromfiets konden na de nodige naspeuringen en inspanningen terug worden gegeven aan de respectievelijke aangevers. Vijf kinderen waren op het moment van het plegen van het delict jonger dan 12 jaar oud. Tegen de overigen werd proces-verbaal opgemaakt. Twee jongens van 12 jaar werden vanwege hun aandeel voorgeleid bij de rechter-commissaris en daarna in vrijheid gesteld. Zij zullen zich evenals de andere verdachten moeten verantwoorden voor de kinderrechter.

Uit het onderzoek kwam tevens naar voren dat deze kinderen regelmatig verzuimden op de basisschool en er vanuit huis nagenoeg geen sturing dan wel begeleiding aan de kinderen werd gegeven. Deze problematiek is besproken met de instanties, die deze zorgvelden in hun taakgebied hebben. Om de schoolgang van deze groep kinderen te bevorderen en te continueren zijn er tussen de politie en de gemeente Nieuwegein, afdeling Leerplicht, werkafspraken gemaakt en is er een samenwerkingsverband opgesteld.

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN / LOPIKERKAPEL / IJSSELSTEIN Op dinsdag 11 december heeft de politie in de ochtend op de Noordstedeweg in Nieuwegein een fietsverlichtingscontrole gehouden. Vijfentwintig fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden daarvoor bekeurd. De bekeuring voor een niet werkend voor- of achterlicht bedraagt f 30,-. Indien beiden niet werken is dit bedrag f 50,-.

Bij een korte snelheidscontrole met de laser werden tussen half vier en kwart voor vier in de middag op de Biezendijk in Lopikerkapel en de Hogebiezendijk in IJsselstein elf automobilisten voor te hard rijden bekeurd. Terwijl daar een maximum snelheid van 60 km/u geldt, reed de bestuurder met de meeste haast 105 km/u.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie