Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Roel Hallink, tel; 0528-295033


* Grote verkeerscontrole

HAVELTE Gisteravond werd er op de Rijksweg A-32 een grote verkeerscontrole gehouden. Ter hoogte van het tankstation aan de westzijde werden in totaal 190 voertuigen gecontroleerd. De selectieve controle vond plaats in samenwerking met Bureau Technische Verkeersondersteuning, de douane en de marechaussee. Er werd met name gecontroleerd op brandstof Diesel, verdovende middelen, Handelaarskentekens, rijbewijzen en kentekens, APK, WAM-verzekering,
de technische staat van de voertuigen enz.
Processen Verbaal werden opgemaakt ter zake;

- Misbruik Handelaarskenteken (1x)

- Rode Diesel (1x) Boete fl. 820.

- Vervallen rijbewijs (1x)

Tijdens deze controle werd eveneens een 30-jarige man uit Sittard aangehouden, omdat hij in het bezit was van 500 xtc-pillen. De man had in het dashboardkastje
5 zakjes liggen die elk 100 tabletten bevatte. De man werd aangehouden voor het overtreden van de opiumwet en is in verzekering gesteld.


* Aanrijding scooter

MEPPEL Gistermiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het Noordeinde.
Een 30-jarige bestuurder die met zijn auto uit een uitrit reed, heeft vermoedelijk niet voldoende naar rechts gekeken en zag daarbij een 16-jarige scooterbestuurster uit Havelte en een 15-jarige opzittende over het hoofd. Een aanrijding was onvermijdbaar en de 2 meiden klapten volop de voorzijde van de auto.
Beiden zijn met beenletsel naar het ziekenhuis overgebracht.


* Aanrijding autos

HOOGHALEN Gistermiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Oude Provincialeweg. Een 70-jarige vrouw uit Smilde wou de weg oversteken en lette daarbij vooral op autos van rechts. Ze stak over en zag een van links komende 49-jarige bestuurder uit Haren niet aankomen. De bestuurder probeerde uit te wijken maar een aanrijding was niet te voorkomen. De vrouw klaagde over nekpijn en de brandweer heeft daarom het dak van de auto geknipt. De vrouw is overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis en kon dezelfde avond nog terug naar huis.


* Auto in sloot

ZUIDWOLDE Gisteravond vond er een ongeluk plaats op de N-48 richting Zuidwolde. Een 67-jarige bestuurder uit Zuidwolde raakte met de rechterwielen van de auto in de berm, stuurde bij en schoot naar de linkerberm. Hier botste hij tegen de slootkant en sloeg een paar keer over de kop, waarbij hij terechtkwam in een sloot. Zijn 64-jarige vrouw en hun dochter konden op eigen kracht de auto uit komen. Alle drie zijn overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis met nog onbekend letsel.


* Ongeval met letsel

HOOGEVEEN Gisteravond heeft er een ongeluk plaatsgevonden aan de Jan Dekkerstraat. Een 36-jarige man reed met drank op op zijn Puch Maxi en botste tegen een geparkeerde auto. De man is aangehouden en is met beenletsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis. Ook werd er een bloedproef afgenomen.


* Rijden onder invloed

DWINGELOO Afgelopen nacht werd er op de Eemster een 47-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. Na het aanhouden van de man werd er een blaastest afgenomen. De man blies 240 Ug/l (ongeveer 0,6 promille).
De man kreeg een boete van fl. 400.


* Diefstal schotelantenne

MEPPEL Gisteren is er aan de Cort van der Lindenstraat een witte schotelantenne gestolen. In verband met de renovatie van de woning lag de antenne bij de achterdeur van de woning.


* Hennepkwekerij opgerold

VALTHERMOND Afgelopen maandag werd aan het Zuiderdiep een hennepkwekerij opgerold. In een schuur achter een huis werd een zeer professionele kwekerij aangetroffen. Er stonden zon 440 plantjes. Er werd illegaal stroom getapt en deze is gelijk door Essent afgesloten. De meter is in beslag genomen.
De eigenaar is aangehouden en heeft afstand gedaan van de gehele plantage,
zodat alle planten, lampen, afzuiginstallatie etc. vernietigd konden worden.


* Vermiste man gevonden

RUINEN De 67-jarige E. van Duinen, die sinds 26 november j.l. vermist werd, is maandagmiddag in het water nabij Belt Schultsloot gevonden. Forensisch onderzoek heeft gisteren uitgewezen dat er van misdrijf geen sprake is en dat hij door verdrinking om het leven is gekomen.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie