Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 12-12-2001
Mediaberichten 12 december (10.30 uur)

VENLO 30.000 gulden boete bij milieucontrole

VENLO De politie heeft dinsdag bij een controle bij de grensovergang van de A67 voor in totaal 30.000 gulden aan boetes uitgedeeld. De controle was gericht op het transport van afval en gevaarlijke stoffen en is in samenwerking met de Douane en medewerkers van het Korps Landelijke Politiediensten verricht. Tegen één vervoerder is proces-verbaal opgemaakt wegens het transporteren van afval zonder vergunning. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 25.000 gulden opgelegd. Daarnaast werd twee vervoerders met toepassing van snelrecht een boete van 2500 gulden opgelegd voor het niet/foutief aanmelden van de datum van afval.

VENLO Snelheidsduivel aangepakt

VENLO De politie heeft dinsdagavond een 51-jarige inwoner van Velden in zijn kraag gegrepen omdat hij door zijn rijgedrag de verkeersveiligheid in gevaar bracht. Politieagenten zagen hem met een snelheid boven de 100 km per uur rijden op de Tegelseweg, terwijl daar 50 km per uur is toegestaan. Bij een korte achtervolging bleek dat hij zijn weg met te hoge snelheid bleef vervolgen, enkele malen rechts inhaalde en dat hij op de kruising Straelseweg/Nijmeegseweg een rood verkeerslicht negeerde. Juist op dit moment reed een andere bestuurder de weg op die hem nog maar net wist te ontwijken. De politie zag toen hij even vaart minderde kans om hem een stopteken te geven, waar hij aan voldeed. De automobilist is vervolgens onderworpen aan een ademanalyse, die uitwees dat er geen sprake was van alcoholgebruik. In overleg met justitie is proces-verbaal tegen de 51-jarige opgemaakt waarbij zijn rijewijs is ingevorderd en beslag is gelegd op de auto.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie