Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur
Alcoholcontrole

WILNIS De politie heeft op dinsdag 11 december in de avonduren op de Mijdrechtse Dwarsweg een alcoholcontrole gehouden. Hierbij moesten 134 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van hen bleek (teveel) te hebben gedronken.

Kat steekt over

MONTFOORT Op dinsdag 11 december is een automobilist met zijn auto te water geraakt.

Rond kwart over elf in de ochtend reed een 19-jarige man uit Oudewater met zijn auto over de Willeskop in de richting van Oudewater. Ter hoogte van hectometerpaaltje 13.6 stak een grijze kat de weg over. De automobilist week in een reflex uit, raakte aan de rechterzijde van de weg in de berm en kwam in de sloot tot stilstand.

De bestuurder raakte niet gewond en de auto werd door een takelbedrijf uit de sloot getakeld. De grijze kat was zich van geen (katten)kwaad bewust en heeft ongeschonden zijn weg vervolgd.

Zeer slechte dag

WOERDEN Op dinsdag 11 december zijn een broer en zus elk bij een ander ongeval betrokken geraakt. Beiden liepen verwondingen op.

Rond zeven uur in de avond reed een 53-jarige automobilist uit Woerden over de Hollandbaan, komende uit de richting van de Molenvlietbaan. Bij hem in de auto zat zijn 21-jarige dochter, eveneens afkomstig uit Woerden. Toen het verkeerslicht bij de kruising met de Waardsebaan op groen sprong, sloeg de Woerdenaar links af om de Waardsebaan op te rijden. Op dat moment reed een 45-jarige automobiliste uit Reeuwijk over de Hollandbaan, komende vanuit de richting van de Wulverhorstbaan, door rood verkeerslicht dezelfde kruising op. Een aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg.

De 21-jarige vrouw uit Woerden werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Daar werd geconstateerd dat zij een gekneusde rib had. Zij mocht na behandeling naar huis. Beide auto`s moesten worden weggesleept.

Rond tien uur in de avond reed een 17-jarige jongen uit Woerden, broer van voornoemde gewonde vrouw, met zijn bromfiets over de Jaap Bijzerweg. Hij kwam vanuit de richting van de M.A. Reinaldaweg en reed in de richting van de Van der Valk Boumanlaan. Ter hoogte van de Zwerfkei was die middag ten behoeve van wegwerkzaamheden een berg gebroken puin in de berm gestort, maar een gedeelte daarvan was op de rijbaan terecht gekomen. De bromfietser zag te laat dat er gebroken puin op de weg lag, botste er tegenaan en kwam ten val.

De jongen is met flinke schaafwonden en diverse kneuzingen per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis gebracht. Hij mocht na behandeling naar huis. De berg gebroken puin is inmiddels gemarkeerd middels oranje pilonnen.

Veel te veel op

MIJDRECHT In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 december is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden. Hij moest vervolgens zijn rijbewijs inleveren.

Rond kwart voor drie controleerden politiemensen een 29-jarige automobilist uit Mijdrecht op de Bozenhoven. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 2,0 promille (815 ug/l), vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. De man zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie