Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse Cultuurprijs Jeugdliteratuur 2001 voor Ed Franck

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux heeft beslist om de driejaarlijkse Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur 2001 toe te kennen aan Ed Franck. De literaire onderscheiding ontvangt Ed Franck voor zijn boek "Mijn zus draagt een heuvel op haar rug" (Altiora, 2000) waarin de auteur de grenzen van de jeugdliteratuur verkent en getuigt van een gerijpt literair vakmanschap. In twintig korte scènes doet de jonge verteller Andres het verhaal over zijn relatie tot zijn gehandicapte en onberekenbare zus. Het is een relatie van aantrekken en afstoten die weerspiegeld wordt in een afstandelijk registrerende toon. Door zijn vreemde fantasieën en ogenschijnlijk ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie