Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer educatieve activiteiten voor jongeren

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
167

Directie:
voorlichting

12-12-2001

Status:
informatie

Van der Ploeg gaat weddenschap aan over CKV-bonnen

Meer educatieve activiteiten voor jongeren

Culturele instellingen organiseren steeds meer educatieve activiteiten voor jongeren. Ook werken zij steeds meer samen met scholen en Regionale Opleidingscentra (ROC's). Dat blijkt uit de Enquête Culturele Educatie 1997-2000, uitgevoerd door het Erasmus Centrum voor Kunst- en Cultuurwetenschap. In 2000 organiseerde ruim driekwart van de 268 ondervraagde instellingen activiteiten die speciaal op jongeren waren toegesneden. Dit is een toename van 10 procent ten opzichte van 1998. Staatssecretaris Rick van der Ploeg (Cultuur) wil jongeren meer interesseren voor het aanbod van culturele instellingen. Hij gaat een weddenschap met steunfunctieinstellingen aan dat komend jaar tenminste 75 procent van de vouchers voor culturele en kunstzinnige vorming zijn ingeleverd.
Uit het onderzoek blijkt dat ruim 40 procent van de instellingen in 2000 vond dat te weinig jongeren worden bereikt. 57 procent van de instellingen vindt het aandeel allochtonen onder het publiek te laag. Staatssecretaris Van der Ploeg heeft het rapport vandaag in ontvangst genomen en naar de Tweede Kamer gestuurd.

Om de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen verder te versterken gaat staatssecretaris Van der Ploeg een weddenschap aan met de zogenoemde steunfunctie-instellingen in de vier grote steden Dit zijn intermediairs, die fungeren tussen culturele instellingen, scholen en ROC's, onder andere SKVR, Kunstweb, het Koorenhuis en het UCK. Wanneer deze instellingen op 1 september 2002 ervoor gezorgd hebben dat tenminste 75 procent van de vouchers voor culturele en kunstzinnige vorming zijn geingeleverd bij culturele instellingen in hun stad, organiseert Van der Ploeg een feest voor leerlingen en leraren.

12-12-2001
Ministerie van OCenW
Europaweg 4
Postbus 25000
2700 LZ Zoetermeer
T: 079 323 23 23
F: 079 323 23 20
E: (info@minocw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie