Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meerderheid Amsterdammers gaat koninklijk huwelijk volgen

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


Meerderheid Amsterdammers gaat huwelijk Willem-Alexander en Máxima volgen

Zie ook

Koninklijk huwelijk Amsterdam Externe link
Meerderheid Amsterdammers gaat huwelijk Willem-Alexander en Máxima volgen

Ruim driekwart van de Amsterdammers is op de hoogte van het feit dat het huwelijk van Kroonprins Willem-Alexander en Máxima plaatsvindt op 2 februari 2002. De meesten gaan de voltrekking van het huwelijk via de televisie (38%) ofwel live op de Dam volgen (18%). Een meerderheid (55%) vindt het leuk dat het huwelijk in Amsterdam plaatsvindt, maar veel Amsterdammers maakt het echter niet zoveel uit (38%). Slechts 6% is tegen. Daarnaast heeft 87% van de Amsterdammers begrip voor enige overlast die deze gebeurtenis met zich meebrengt.

Dit blijkt uit een eerste peiling onder 400 Amsterdammers. Meer onderzoeksgegevens zijn terug te vinden op de website die de gemeente Amsterdam speciaal voor het huwelijk heeft opgezet. Daarnaast is er op deze website informatie te vinden over de programma's rond 2 februari 2002 en zijn er foto's van het paar te bekijken. Vanaf januari 2002 is het felicitatieregister geopend en zal er concrete informatie over de bereikbaarheid van Amsterdam beschikbaar zijn.

Willem-Alexander en Máxima-

© gemeente Amsterdam - 12-12-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie