Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stembureaus langer open gemeenteraadsverkiezing Groningen

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

12
DEC
15.14

Persbericht

Stembureaus langer open
11-12-2001

Bij de gemeenteraadsverkiezing op 6 maart 2002 en de Tweede-Kamerverkiezing op 15 mei 2002 zullen de stembureaus langer open zijn. Door een wetswijziging kunnen de kiesgerechtigden bij nieuwe verkiezingen hun stem uitbrengen tussen 7.30 en 21.00 uur. Voorheen waren de stemlokalen geopend van 8.00 tot 20.00 uur. Vandaag heeft het college van B en W de stemdistricten vastgesteld, de stembureaus aangewezen en de stembureauleden benoemd. Tevens is besloten de vergoeding van de stembureauleden met f 69,37 te verhogen tot f 220,37 ( 100,-). De verhoging is een direct gevolg van de verruiming van de openingstijden.

Door een wijziging in de Kieswet is de gemeente verplicht voor elke verkiezing de kandidatenlijst huis aan huis te verspreiden. Tot nu toe werd dit uit kostenoverwegingen alleen gedaan bij de gemeenteraadsverkiezing. De folders met de kandidatenlijst worden per post verstuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie