Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg zebrapad Torenstraat - Drift in Smallingerland

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Zebra Torenstraat - Drift (12-12-01)

Op de vorig jaar aangepaste kruising Torenstraat-Drift wordt een zebra aanlegd.
De winkelstraat kruist hier de parkeerroute. De snelheid van de hele parkeerroute is 30. De kruising ligt in het centrum en er steken veel voetgangers over. Voordat dit 'plein' was aangelegd regelden verkeerslichten het verkeer. Voor ouderen en gehandicapten (blinden/slechtzienden) was die oversteek goed geregeld. Met het licht op groen kreeg deze groep van de overige weggebruikers de tijd om de weg over te steken. In de huidige situatie zijn ze afhankelijk van het sociale gedrag van de medeweggebruiker.
Verschillende instanties (ouderenbond, stichting toegankelijkheid, NVBS, Vrouwenraad) hebben aandacht gevraagd voor dit punt omdat een grote groep, met name ouderen en slechtzienden, dit punt gingen mijden. Naar aanleiding van gesprekken met bovengenoemde instanties heeft de gemeente besloten om een oversteekvoorziening te maken op deze kruising. De planning is dat voor de kerst de zebra's zijn aangelegd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie