Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnaars Grote Financiën Prijs 2001

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Persbericht

No 01/333
Den Haag
12 december 2001

Winnaars Grote Financiën Prijs 2001

Op 10 december 2001 heeft minister Zalm van Financiën voor de tweede keer de Grote Financiën Prijs uitgereikt.  Eerder dit jaar heeft het ministerie van Financiën studenten uitgedaagd deel te nemen aan de Grote Financiën Prijs en een essay te schrijven over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. In totaal zijn er 33 scripties ingeleverd. De Grote Financiën Prijs is gewonnen door Lennard Claassen (alumnus van de Katholieke Universiteit Brabant) met zijn essay "Over hoe de wetgever afstand wil nemen van zijn taak als toornende wreker voor hem die kwaad bedrijft / de zestiende standaardvoorwaarde en het voorgestelde artikel 15ai Wet op de vennootschapsbelasting 1969".
In het juryrapport staat over de scriptie vermeld: "Het is een doorwrochte analyse in een vloeiende stijl. De auteur neemt zelf standpunten in die gebaseerd zijn op deze analyse en op een zorgvuldige afweging van de argumenten. Het betoog is van begin tot eind zeer de moeite waard, niet alleen voor de wetenschap, maar zeker ook voor de wetgevers en beleidsmakers van Financiën".  
De tweede prijs is gewonnen door Michiel Geschiere (Katholieke Universiteit Nijmegen) met "Drain or Gain; the consequences of migration for the countries of origin". De derde prijs is voor Sicco van den Berg (Erasmus Universiteit Rotterdam) met "Opties binnen de aanmerkelijkbelangregeling".

De jury van de Grote Financiën Prijs stond onder voorzitterschap van dr. G.J. Wijers. De scripties zijn beoordeeld op de criteria: beleidsrelevantie, uitdrukkingsvaardigheid, analytisch niveau en originaliteit.

Met de Grote Financiën Prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen hebben de minister, staatssecretaris en topambtenaren van het ministerie van Financiën op diverse universiteiten een aantal gastcolleges verzorgd.

De tekst van het juryrapport is op te vragen bij Bedrijfs- en Publieksvoorlichting, telefoon 070-3427542.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie