Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA stelt voor om leger in te zetten bij Elfstedentocht

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Afwezigheid politie mag niet grootste wak in ijs voor Elfstedentocht vormen

12 december 2001

"Het is te gek voor woorden, dat de Elfstedentocht niet zou kunnen doorgaan, omdat er, als gevolg van het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima of de invoering van de Euro wordt, er voor dit evenement niet genoeg politie zou zijn", aldus Joop Atsma. "De Elfstedentocht is het grootste volksfeest van Nederland. De politie is uitsluitend nodig uit het oogpunt van handhaving van de openbare orde en de zorg voor logistiek, maar dat kan het leger ook." Daarom heeft Atsma voorgesteld om het leger in te zetten, mocht de Elfstedentocht tijdens het huwelijk of de overgang van gulden naar Euro (kunnen) plaatshebben.

"Tijdens de MKZ heeft het leger de controleposten bemand en vier of vijf jaar geleden is het leger ook ingezet tijdens de overstromingen. Vanuit sportief, cultuur-historisch en pr-oogpunt moeten we de Elfstedentocht organiseren, zodra die kans zich voordoet. Het mag niet zo zijn dat de afwezigheid van voldoende politie het grootste wak in het ijs voor de Elfstedentocht vormt."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie