Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 12-12-2001
District Den Bosch

VERDACHTE VAN LEVERANTIE PARTYDRUGS AANGEHOUDEN

Vanmorgen is in een woning in Zaandam een 34-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht XTC, GHB en speed te hebben geleverd aan een 21-jarige vrouw en haar 36-jarige vriend uit Zoetermeer. Dit tweetal is tijdens het dansfestijn Impulz in de Brabanthallen van zondag 2 december aangehouden toen zijn op heterdaad betrapt werden bij de verkoop van soortgelijke drugs. Bij onderzoek in de woning van de verdachte zijn diverse goederen, waaronder ver-dovende middelen en een fles lachgas aangetroffen. De goederen zijn inbeslagge-nomen. De aangehouden verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter com-missaris.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen is in een woning aan De Bossche Pad in s-Hertogenbosch een niet in gebruik zijnde hennepkwekerij ontmanteld. De planten zijn kennelijk onlangs ge-oogst. De hennepkwekerij bevond zich in een van de slaapkamers. De gehele in-stallatie, bestaande uit onder meer 10 assimilatielampen, luchtfilters, transformato-ren, de sproeiinstallatie, de electriciteitsinstallatie, ventilatoren en verwarmingsele-menten zijn in beslag genomen. Tegen de 45 jarige bewoner van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANRIJDING MET LETSEL (Vlijmen)

Een 44-jarige inwoner van Drunen liep vanmorgen bij een verkeersongeval op de Nassaulaan in Vlijmen zwaar lichamelijk letsel op. Hij is met onder meer een gebro-ken jukbeen en een dubbele onderbeenbreuk opgenomen in het ziekenhuis. De man fietste over genoemde weg komende uit de richting van Drunen. Hij werd inge-haald door een vrachtauto (trekker met oplegger) bestuurd door een 35-jarige man uit Aalst. Door onbekende oorzaak raakten beide voertuigen elkaar waardoor de fietser ten val kwam. Het politieteam Drunen wil graag in contact komen met even-tuele getuigen van het ongeval. Tel. 0900-8844.

HENNEPKWEKERIJ OORZAAK WONINGBRAND (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag brak er brand uit in een woning aan de Sint Willibrordusstraat in s-Hertogenbosch. De bewoonster en haar drie kinderen waren niet meer in de wo-ning aanwezig. Bij het blussen ontdekte de brandweer op de zolder van de woning een hennepkwekerij. De brand bleek ook in die zolderkamer te zijn ontstaan en is vrijwel zeker te wijten aan de in bedrijf geweest zijnde kwekerij. De schade aan de woning is aanzienlijk. De 43-jarige bewoonster heeft toegegeven dat zij op de zolder 80 hennepplanten kweekte.

DUBBELE PECH (s-Hertogenbosch)

Een 18-jarige inwoonster van Haaren had dinsdagavond dubbele pech. Haar auto had het begeven en samen met haar vriend moest zij het voertuig op de Maas-poortweg in s-Hertogenbosch handmartig voortduwen. Toen de politie langs gere-den kwam werd het kenteken van de auto nagetrokken. De eigenaresse bleek ver-dacht te worden van een in Utrecht gepleegde diefstal en moest worden aange-houden. Zij is inmiddels door de politie in Utrecht opgehaald om aldaar te worden gehoord.

VERDACHTE VAN INBRAAK AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in het winkelcentrum Rom-pertpassage in s-Hertogenbosch. De inbraak werd snel ontdekt omdat het alarm afging terwijl er nog personeel aan het werk was in een van de supermarkten. De gewaarschuwde politie kwam onderweg naar de melding twee hard lopende man-nen tegen die vanuit de richting van de Rompertpassage vandaan kwamen. Een van hen, een 18 jarige inwoner van s-Hertogenbosch, kon na een korte achtervol-ging worden aangehouden. De identiteit van de tweede man is bekend. Bij nader onderzoek bleek bij de Bibliotheek een ruit te zijn vernield.

AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Dinsdagmiddag zijn twee jongens uit s-Hertogenbosch, 19 en 15 jaar oud, aange-houden op verdenking van het plegen van auto-inbraken. De politie zag het tweetal fietsen en bij controle bleek een van hen in het bezit te zijn van een laptop die de-zelfde middag uit een aan de Havensingel geparkeerd staande auto was gestolen. De 19-jarige verdachte kon onmiddellijk worden aangehouden. De 15-jarige wist te ontvluchten maar is later in zijn ouderlijke woning aangehouden. De fiets waarop beiden reden bleek bij het natrekken van de daarin gegraveerde postcode eveneens te zijn gestolen. Het tweetal wordt er van verdacht meerdere auto-inbraken te heb-ben gepleegd.

COMPUTERS GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Bij een afgelopen nacht gepleegde inbraak in een bedrijfspand aan het Zuiderkruis in s-Hertogenbosch zijn vermoedelijk twee computers weggenomen. Aan de ach-terzijde van het pand is met een stoeptegel een raam ingegooid.

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vanaf de Weversplaats in s-Hertogenbosch is een grijze personenauto, merk Volkswagen Golf voorzien van het kenteken 26-FH-ZB gestolen.

INBRAAK WONING (Elshout)

Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Kapelstraat in Elshout. Het slot van de achterdeur van de woning is geforceerd. Het is nog niet bekend wat de inbrekers uit de woning hebben meegenomen. Dinsdagavond laat is vermoedelijk ook geprobeerd in te breken in een bedrijf in die-zelfde straat. Daar zijn door de eigenaar twee onbekende personen overlopen die er vervolgens vandoor zijn gegaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie