Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid-Holland ziet toekomst spoorlijn Geldermalsen-Gorinchem

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

12-12-2001
Provincie ziet toekomst voor spoorlijn Geldermalsen-Gorinchem

De provincie Zuid-Holland ziet perspectief voor de verliesgevende spoorlijn Dordrecht-Geldermalsen. Wel moet de verbinding dan een aantal verbeteringen ondergaan. Dat schrijft gedeputeerde Marnix Norder aan de gemeentebesturen langs de lijn.

De brief volgt op een onderzoek van de provincie naar de vervoerspotentie en toekomst van de treindienst. De bevindingen zijn vastgelegd in het rapport Verkenning Toekomstperspectief Merwede - Lingelijn. De verbeteringen die daarin genoemd worden zijn een frequentieverhoging, optimaliseren van de overstap op de treinen in Dordrecht en Geldermalsen, opening van extra halten, investering in extra passeerspoor en ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie