Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: dosisverdeling bestralingsbehandeling berekend

Datum nieuwsfeit: 12-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Dosisverdeling bestralingsbehandeling nauwkeuriger berekend

Voordat een patiënt met kanker een bestralingsbehandeling krijgt, wordt nauwkeurig uitgerekend hoe de stralingsbundels moeten worden gericht en gevormd. Doel daarvan is de best mogelijke ruimtelijke verdeling van de dosis ioniserende straling. Want enerzijds moet de tumor door voldoende dosis worden vernietigd en anderzijds dienen de omliggende gezonde delen van het lichaam niet te zeer beschadigd te raken. Voor deze berekening wordt een bestralingsplanningsysteem gebruikt. In zijn promotieonderzoek bepaalde Aart van 't Veld hoe nauwkeurig deze rekensystemen zijn en vervolgens voerde hij verbeteringen in. "Bij de therapie is het belangrijk om de dosisverdeling zo ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie