Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boskalis houdt goede vooruitzichten

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Royal Boskalis Westminster N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Royal Boskalis Westminster N.V.

PERSBERICHT No. 10 / 13 december 2001

Boskalis houdt goede vooruitzichten en bestelt twee sleephopperzuigers

Papendrecht - Koninklijke Boskalis Westminster nv heeft gisteren bij Merwede Shipyards in Hardinxveld-Giessendam twee sleephopperzuigers van elk 16.000 m3 besteld. De schepen, die speciaal zijn ontworpen voor het baggeren en vervoeren van zand en slib, passen in de eerder dit jaar aangekondigde vlootplannen van Boskalis. Deze plannen voorzien deels in uitbreiding van capaciteit gezien de marktontwikkelingen en deels in vervanging van ouder tonnage door zeer efficiënte, state of the art schepen. Zo werd in november jl. de mid-size hopper 'Coastway' (4.900 m3) tewater gelaten en zal in 2002 de jumbohopper 'WD Fairway' worden verlengd tot een megahopper van 33.000 m3. De nu aangekondigde hoppers van 16.000 m3 zullen 'cost leaders' zijn in hun klasse en zullen in 2004 in de vaart komen. De totale investering in deze twee schepen en de verlenging van de 'WD Fairway' bedraagt circa EUR 180 miljoen en zal uit eigen kasmiddelen worden gefinancierd.

Ondanks de gebeurtenissen op 11 september jl. en de huidige teruggang van de wereldeconomie blijven de vooruitzichten voor Boskalis positief. De orderportefeuille is goed gevuld en een rijke schakering van projecten op tal van markten zit in de pijplijn en zal naar verwachting de vloot goed bezet houden. Op basis van de verwachte hernieuwde groei van de wereldeconomie vanaf 2003 en de daaraan gekoppelde ontwikkelingen ten aanzien van de wereldhandel, blijven de 'fundamentals' van de baggermarkt gezond. De mondiale behoefte aan uitbreiding en modernisering van havens, waterwegen en kustgebieden zal op langere termijn blijven toenemen. Daarnaast zal veel capaciteit nodig zijn voor landaanwinning in dichtbevolkte kustgebieden.

Boskalis handhaaft haar verwachting dat de nettowinst dit jaar met circa 15% zal stijgen en ziet de komende jaren met vertrouwen tegemoet.

Boskalis heeft een duidelijke groeistrategie die gericht is op versterking van haar marktpositie. De onderneming is sinds de tachtiger jaren met gemiddeld meer dan 10% per jaar gegroeid en het beleid is gericht op voortzetting van deze trend.

Boskalis is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met tien belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in het baggeren voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over 5 continenten. Boskalis heeft ruim 3.300 medewerkers in dienst.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie