Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Picanol neemt leasing L&H-gebouw over en koopt het terrein

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 13/12/2001

Picanol neemt leasing L&H-gebouw over en koopt het bedrijfsterrein

Picanol neemt leasing L&H-gebouw over en koopt het bedrijfsterrein

Verhuis gepland in 1ste kwartaal 2002

Picanol (Euronext: PIC) bereikte zopas een principieel akkoord met Artesia Bank voor de overname van de leasingsovereenkomst die betrekking heeft op het kantoorgebouw van L&H te Ieper. De grond waarop het gebouw staat, koopt Picanol van de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) via een optie die Artesia Bank lichtte. Financiële details worden niet bekendgemaakt. Het objectief van Picanol is verschillende entiteiten van de Picanol groep maximaal te centraliseren.

Het L&H-gebouw leent zich daar uitstekend toe. Het bedrijf plant de effectieve verhuis in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Doorheen de jaren heeft de expansie van Picanol ertoe geleid dat het bedrijf verdeeld is over drie verschillende locaties in het Ieperse.

Zo bevindt de administratieve hoofdzetel zich momenteel aan de Polenlaan, waar eveneens een demonstratieruimte en een opleidingscentrum zijn gevestigd. De R&D afdeling van Picanol is gevestigd aan de Zonnebeekse weg.

Aan de K. Steverlyncklaan tenslotte zijn de productiefaciliteiten, de personeelsdienst en de afdelingen aankoop en IT ondergebracht.

Reeds geruime tijd was Picanol op zoek naar een manier om de verschillende entiteiten van de groep maximaal te centraliseren en zo de interne communicatie en samenwerking verder te optimaliseren. Het rode L&H-gebouw op de Ieperse campus is met een totale oppervlakte van meer dan 11.000 m2 bedrijfsruimte dan ook uitermate geschikt. In eerste instantie zullen het management, de administratieve en verkoopsdiensten en een gedeelte van de R&D-afdeling naar het nieuwe gebouw verhuizen. Ook de demonstratieruimte en het opleidingscentrum plant Picanol te vestigen op de nieuwe locatie.

Volgende week woensdag, 19 december, moeten zowel de Raad van Bestuur van de WVI als de Raad van Bestuur van Picanol dit principieel akkoord nog goedkeuren.

Al meer dan een halve eeuw speelt Picanol (www.picanol.be) een pioniersrol als ontwikkelaar en producent van hoogproductieve weefsystemen. In 1971 introduceerde Picanol als eerste elektronica voor de sturing van weefmachines. Tevens was het de eerste weefmachineconstructeur die het ISO 9001-certificaat behaalde. Sinds 1968 noteert het bedrijf op de Beurs van Brussel, inmiddels Euronext. Met de recente overnames van Verbrugge NV en van de textielafdeling van het Amerikaanse Steel Heddle Inc. neemt Picanol ook een belangrijke positie in op de markt van accessoires voor textielmachines.

Picanol zet hiermee een eerste stap als leverancier van totaaloplossingen voor de textielindustrie. Naast de hoofdzetel in Ieper heeft Picanol diverse vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Wereldwijd draaien 2600 weverijen op de weefmachines van Picanol. Jaarlijks produceert Picanol circa 5000 machines. Over 2000 bedroeg de geconsolideerde omzet 331 miljoen EUR (13,3 miljard BEF). Vandaag telt het bedrijf ca. 2100 medewerkers wereldwijd.

Bron: Picanol
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie