Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Euronext en Portugese beurs zijn het eens over fusie

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Euronext Amsterdam

14 Dec 2001 Euronext en Portugese beurs zijn het eens over fusie Persbericht 2001.123

Euronext en Portugese beurs zijn het eens over fusie

Amsterdam, Brussel, Lissabon, Parijs - donderdag 13 December 2001

De Raad van Commissarissen van Euronext NV heeft vandaag de financiële voorwaarden van de fusie van BVLP (Bolsa de Valores de Lisboa e Porto) met Euronext goedgekeurd. Aandeelhouders BVLP krijgen 0,806475 nieuwe aandelen Euronext en euro 5,83 in contanten voor elk aandeel BVLP. Bij volledige intekening betekent dit dat aandeelhouders BVLP 4% van het totale aandelenkapitaal van Euronext verwerven. Het contante gedeelte bedraagt maximaal euro 35 miljoen.

De financiële voorwaarden zijn ook goedgekeurd door de directie van BVLP. De beslissing van vandaag volgt op de ondertekening van het Memorandum of Understanding op 13 juni 2001. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de juridische en technische details. Deze zullen binnenkort, voorafgaand aan het formele bod, ter goedkeuring aan de Raad van Bestuur van Euronext NV en de directie van BVLP worden voorgelegd.

Het bod is afhankelijk van de uitkomst van het defintieve due diligence onderzoek.

Euronext is de eerste pan-Europese beurs, welke is ontstaan in september 2000 door de fusie tussen de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs. Op 30 november 2001 waren er 1559 ondernemingen, met een gezamelijke marktkapitalisatie van Euro 1946 miljard, genoteerd op de gereguleerde Euronext markten. In de eerste 10 maanden van 2001 werden er in totaal 372 miljoen futures en opties verhandeld op de Derivaten markten van Euronext.

BVLP is the Portuguese exchange, formed by the restructuring of the former Lisbon Stock Exchange Association (ABVL) and the Porto Derivatives Exchange Association (ABDP). BVLP is also the owner of INTERBOLSA, the Portuguese CSD, which is a wholly owned subsidiary of BVLP, managing a broad range of products along the whole of the value chain. As of 30 November 2001, 65 companies were listed on BVLP regulated markets representing a market capitalisation of EUR 96.838 billion. From January to November 2001 a total of 4.2 million futures and options contracts were traded on BVLP market.

© Euronext Amsterdam / Pers en Public Affairs

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie