Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Foto-expositie Streekmuseum Axel over feestende Axelaars

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

Streekmuseum "Het land van Axel" presenteert:

"AXELAARS IN FEESTGEWAAD"

Tijdens de JAARMARKT en de KERSTMARKT op donderdag 13 december a.s. zal op veler verzoek nogmaals de fototentoonstelling te zien zijn van Axelaars tijdens diverse volksfeesten.

De tentoonstelling omvat foto's uit de jaren 1936, 1938 en 1945, genomen ter gelegenheid van de Mauritsfeesten, de Wilhelminafeesten en de bevrijdingsfeesten.
Veel straten in Axel werden bij zo'n gelegenheid "gekroond". Als dit karwei was voltooid gingen de bewoners onder de ereboog staan die versierd was met papieren rozen en werden er foto's van gemaakt. Veel van deze foto's zijn bewaard gebleven in het gemeentearchief. Ze zijn sterk vergroot zodat de vele Axelse mensen van toen goed herkenbaar zijn.
De tentoonstelling was eerder te zien in het streekmuseum in de Noordstraat en werd toen door honderden mensen bezocht. Zij die de tentoonstelling toen gemist hebben of wellicht nog eens een kijkje willen komen nemen, krijgen daar nu dus de gelegenheid toe ! Het streekmuseum is gedurende de jaar- en de kerstmarkt, op donderdag 13 december a.s., geopend vanaf 13.00 uur.
De toegang is GRATIS !
TIP : van het boekje dat naar aanleiding van deze tentoonstelling is gemaakt, zijn nog enkele exemplaren in het streekmuseum te koop.

donderdag 13 december a.s.

AXELSE MOLEN VOOR PUBLIEK GEOPEND

Evenals het streekmuseum "Het land van Axel" is ook de Axelse Molen in de Molenstraat tijdens de jaar- en de kerstmarkt voor publiek geopend.
Vanaf 15.00 uur kan het publiek een kijkje nemen in de geheel gerestaureerde molen, die in juni jongstleden officieel voor publiek is opengesteld.
Indien gewenst, wordt u door de vrijwillig(st)ers die op dat moment dienst hebben in de mo-len, rondgeleid op de opslag-, de buil-, de maal- of de steenzolder.

Er is in de molen bovendien wat documentatiemateriaal aanwezig met achtergrondinformatie over de (geschiedenis van de ) molen in Axel. Ook molenaar Jan Arie Cappon is deze dag aanwezig. Bij een gunstige wind zal de molen in ieder geval draaien en zal de molenaar er u zijn werkzaamheden demonstreren. Verder zijn er enkele artikelen, waaronder placemats, te koop.
Ook in de molen geldt deze dag, evenals in het streekmuseum, GRATIS TOEGANG !

Hopelijk mogen wij u in het streekmuseum en de molen verwelkomen!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie