Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing over evolutietheorie en toeval op TU Delft

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Bron: Technische Universiteit Delft
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Delft

PERSBERICHT
Evolutietheorie en toeval

Hoe toevallig is het ontstaan van leven op aarde? Deze vraag blijft de evolutietheoretici op de dag van vandaag verdelen. Volgens Stephen Jay Gould is het verschijnen van een intelligente soort volslagen toeval. Daartegenover staan de opvattingen van de evolutiebioloog Richard Dawkins en de complexiteitstheoreticus Stuart Kauffman. Dawkins betoogt in zijn ironisch getitelde boek Het toppunt van onwaarschijnlijkheid dat mutaties weliswaar willekeurig zijn maar dat de selectie welbepaald is. Kauffman gaat nog verder. Hij introduceert het begrip zelforganisatie als een -behoorlijk deterministische- drijvende kracht achter elke evolutie, ook die van economische ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie