Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: motivatie Den Heldersejongeren in sport en onderwijs

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Lezing over motivatie van jongeren in sport en onderwijs

datum: 4 december

Zijn de basisprincipes van effectief coachen ook toepasbaar in sport, onderwijs en welzijnswerk? Daarover gaat de lezing "Coaches die nooit verliezen" die dr. Jacques H.A. van Rossum houdt in Den Helder, op donderdag 13 december. Jongeren motiveren is niet makkelijk. Coaching kan daarbij een effectief hulpmiddel zijn voor docenten, welzijnswerkers en ouders. Coaching kan ook handig zijn bij de ontwikkeling van jonge talenten. De lezing is dan ook interessant voor iedereen die in de rol van coach of ouder jongeren effectief wil motiveren. De bijeenkomst is volgende week donderdag in de Draaikolk aan de Dollardlaan 202 en duurt van 20:00 tot 22:00 uur. De toegang en de koffie is gratis.

Jacques van Rossum is psycholoog en bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit te Amsterdam - faculteit Bewegingswetenschappen. Hij is al 10 jaar bezig met talentontwikkeling in de sport en, sinds kort, in de professionele dans- en balletwereld. Het onderzoek dat hij doet naar aspecten van talentontwikkeling wordt onder meer gefinancierd door het NOC NSF en door het ministerie van VWS. Verder houdt hij zich bezig met motorische leerprocessen en met prestatie-bepalende factoren in de sport.

De lezing is een initiatief van het Helders Palet, een initiatief van de Onderwijs Advies Commissie van de gemeente Den Helder. Voor meer informatie: Dienst Welzijn/Helders Palet: 0223-671316.

Laatst bijgewerkt: 04 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie