Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANWB geeft startsein campagne Gouden Medizon Hart

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

STICHTING MEDIZON

ANWB geeft startsein campagne Gouden Medizon Hart

Hoofddirecteur van de ANWB, Guido van Woerkom, reikt donderdag 13 december om 15.00 uur het eerste Gouden Medizon Hart uit aan Hotel
van der Valk Breukelen. Het Gouden Medizon Hart geeft aan dat dit hotel extra veiligheidsmaatregelen heeft getroffen om de overlevingskans bij een hartaanval te verhogen van 15 naar 70%. Brede implementatie van deze maatregelen bij hotels, vakantiedorpen, campings en bedrijven maakt het mogelijk om in Nederland iedere dag een extra leven te redden.

Met het Gouden Medizon Hart laat een bedrijf zien, dat de zogenaamde Automatische Externe Defibrillator (AED) is toegevoegd aan de bedrijfshulpverlening. Deze nieuwe reanimatietechniek stelt iedere eerste hulpverlener in staat om veilig een levensreddende stroomstoot toe dienen (defibrillatie).

Als een levensreddende stroomstoot binnen 5 minuten kan worden toegediend, stijgt de overlevingskans van een hartpatiënt tot 70%. Een Gouden Medizon Hart-logo bij de ingang staat dus voor een veilige omgeving voor alle bezoekers en klanten. De overlevingskans na een hartaanval, doodsoorzaak nummer 1, is op die plaats niet meer afhankelijk van lange ambulance-aanrijdtijden. Een stroomstoot heeft na 10 minuten vrijwel geen nut meer.

Stichting Medizon en de Nationale AED-adviesraad, waarin onder anderen de heer Van Woerkom zitting heeft, controleren en ondersteunen de AED-implementatie in Nederland. Van Woerkom hoopt dat deze introductie in de hotelwereld het begin zal zijn van een enorme opmars van de AED in de toeristische-recreatieve sector.

Medizon is de overkoepelende, onafhankelijke stichting die zich sinds 1997 inzet voor een brede implementatie van AED-reanimatie in Nederland. Met de doelstelling 'Every day a life' wil de stichting elke dag een leven redden door AED-reanimatie. In de praktijk is dit inmiddels al enkele malen gebeurd. Veel bedrijven, overheidsinstellingen en medische hulpverleningsdiensten werken al volgens de veiligheidsmaatregelen verbonden aan het Gouden Medizon Hart. Hotel Breukelen geeft donderdag het startsein voor een brede AED-implementatie binnen de toeristische-recreatieve sector.

Arts en voorzitter van Stichting Medizon, Harry Palsma, hoopt met deze campagne de samenleving wakker te schudden. 'Reanimatie is tijd kopen. Defibrillatie is levens redden. Vraag daarom naar het juiste medicijn!'

Voor meer informatie over het Gouden Medizon Hart, Stichting Medizon, fotomateriaal en een afbeelding van het Gouden Medizon Hart-logo kunt u contact opnemen met voorzitter Harry Palsma van Medizon, via tel:
050-31.33.096 of 06-536.45.332. Tevens kunt u kijken op www.medizon.nl of mailen naar (palsma@medizon.nl).

Voor informatie over de betrokkenheid van de ANWB kunt u contact opnemen met Henk Zwijnenburg, ANWB persdienst, tel: 070-314.78.76.

Programma

Plaats van uitreiking: Hotel Breukelen, Stationsweg 91, Breukelen Datum en tijd: Donderdag 13 november 2001 (uitreiking rond 15.15 uur)

Programma uitreiking:

14.00 Ontvangst
14.15 tot 14.30 Welkomswoord drs. H.J. Palsma, arts en voorzitter Stichting Medizon
14.30 tot 15.00 Demonstratie AED-reanimatie en uitleg Gouden Medizon Hart
15.00 tot 15.15 Toespraak mr. G. van Woerkom, hoofddirecteur ANWB 15.15 Uitreiking Gouden Medizon Hart door mr. Van Woerkom aan
dhr. P. Timmers, hotel Breukelen 15.15 tot 15.45 Gelegenheid tot stellen van vragen

Voor meer informatie omtrent het Gouden Medizon Hart, Stichting Medizon, fotomateriaal en afbeelding van het Gouden Medizon Hart-logo kunt u contact opnemen met dhr. Harry Palsma, voorzitter Medizon via tel: 050-313.30.96 of 06-536.45.332. Tevens kunt u kijken op www.medizon.nl of mailen naar (palsma@medizon.nl)

Voor informatie over de betrokkenheid van de ANWB kunt u contact opnemen met Henk Zwijnenburg, ANWB persdienst. Tel: 070-314.78.76.

12 dec 01 11:53

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie