Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opknapbeurt schoolplein basisschool De Schakel in Leiden

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

School De Schakel en Wijkbeheer slaan handen ineen om imago van school en buurt te verbeteren

Het schoolplein van basisschool De Schakel aan de Storm Buijsingstraat en haar directe omgeving krijgen een grootschalige opknapbeurt. De Schakel en wijkbeheer Stadsdeel West van de gemeente slaan bij de ze actie de handen ineen.
Wethouder Jan Laurier (Wijkbeheer) geeft donderdag 13 december om 9.15 uur het officiële startschot van de actie. Locatie: basisschool De Schakel, Storm Buijsingstraat 18a.
De opknapbeurt, die een beter zicht op het plein tot gevolg heeft, is ook bedoeld om de sociale controle te verhogen en daardoor het vandalisme en vervuiling van de omgeving terug te dringen. De aanpassingen bestaan onder meer uit het bijplaatsen van een speeltoestel en het dichtstraten van de zandbak, zodat een zit- of hanggelegenheid ontstaat, voor zowel schoolkinderen als buurtjongeren.

De actie, die jaarlijks terugkeert, is een initiatief van de heer J. Folkers, directeur van De Schakel.
Het speelplein wordt verbeterd en er wordt een nieuw speeltoestel, een zogeheten veerwip- element, geplaatst dat aan de school is geschonken door bewonerscommissie Mors 200. Ook is er extra aandacht voor openbaar groen rond de school. Daarbij worden versnipperaars, veegmachines, onkruidborstel, bosmaaiers en dergelijke ingezet. Bovendien zal door groep 8 van de school geveegd en 'papier-geprikt' gaan worden en kunnen zij een ritje maken in de veegmachine.

De school organiseert ook een bijeenkomst waar zowel met bewoners en jongeren als met gemeentelijke diensten afspraken gemaakt worden over gebruik en onderhoud van het plein en de omgeving. Doel is het verbeteren van de verstandhouding tussen bewoners en jongeren, afname van vandalisme en terugdringen van vervuiling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie