Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.55 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie in de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 december dat een bestelbus hinderlijk stond op de hoek van het Zandpad met de Einsteindreef.

Omstreeks drie uur spraken de agenten de 32-jarige bestuurder uit Kalinigrad (Noorwegen) aan op zijn parkeergedrag. De man rook naar het gebruik van alcohol en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Insluiper drukt op reanimatieknop

UTRECHT De politie heeft woensdagavond een man aangehouden die probeerde goederen te stelen uit het Ziekenhuis Oudenrijn.

De verdachte een 26-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats was op een tot nu toe onbekende manier het ziekenhuis binnengekomen. De man verklaarde al enige tijd door het ziekenhuis gelopen te hebben en op zoek te zijn naar geld en andere waardevolle goederen.

Omstreeks zeven uur was de verdachte met zijn lichaam tegen een alarmknop voor een reanimatie aangekomen. Hierop stroomden binnen enkele tellen de ruimte waar de man zich bevond vol met verplegend personeel, doktoren en de beveiliging.

Omdat hij geen reden kon opgeven van zijn verblijf in het ziekenhuis werd hij door de beveiliging aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. De man is voor verhoor ingesloten in het bureau.

Brandstichter bekend

UTRECHT De politie van het district Utrecht noord heeft op maandag 10 december j.l. een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man werd ervan verdacht in de periode van 10 september tot en met 15 november een 15-tal kleine branden te hebben gesticht.

De branden werden gesticht in een gebouw van de Hogeschool Utrecht alwaar de man werkzaam was als huismeester. De totale schade wordt geschat op 100.000,=. Inmiddels heeft de man bekend verantwoordelijk te zijn voor de brandstichtingen.

Straatroof

UTRECHT Woensdagmiddag werd een vrouw op de Lange Smeestraat beroofd van haar tas.

De 54-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks kwart voor drie over de Lange Smeestraat. Plotseling voelde zij van achteren iemand aan haar tas trekken. De vrouw probeerde de tas nog vast te houden, maar de dader zag toch kans de tas mee te krijgen.

De hevig geschrokken vrouw begon te gillen en wees omstanders op de dader. Een groepje van vier a vijf mannen zette de achtervolging in en konden de 17-jarige verdachte uit Ommen op de Springweg achterhalen en overdragen aan de politie.

De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Overlast vuurwerk
UTRECHT Woensdagmiddag werd de politie gebeld door een leraar van een school aan de Nieuwegracht met de mededeling dat hij twee jongens had aangehouden voor het gooien van vuurwerk in school.

Omstreeks kwart over één was de politie ter plaatse en trof twee 14-jarige jongens uit Utrecht aan. De jongens hadden nadat zij vuurwerk in de school hadden afgestoken ook rookbommetjes in de hal gegooid.

De jongens werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat de twee niet eens op de school zaten maar op een vriendje aan het wachten waren. In overleg met de ouders zal gekeken worden of het tweetal in aanmerking komt voor een Halt straf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie