Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oprichting Centrum voor Werk en Inkomen gemeente Sneek

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Centrum voor Werk en Inkomen

CENTRUM VOOR WERK EN INKOMEN

Op 1 januari 2002 wordt in Sneek een Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) opgericht. Het CWI is een centrale plek waar mensen terecht kunnen voor zowel informatie over werk, arbeidsbemiddeling als voor het aanvragen van een aantal uitkeringen. Het CWI is gevestigd in het gebouw van het huidige Arbeidsbureau aan de Dr O. Postmastraat 1 in Sneek. Het CWI is er voor werkgevers en werkzoekenden uit de gemeenten Bolsward, Littenseradiel, Nijefurd, Sneek, Wymbritseradiel en Wûnseradiel. In het Centrum voor Werk en Inkomen zijn werkzaamheden verzameld die tot 1 januari 2002 nog plaatsvinden bij het Arbeidsbureau, de afdeling Sociale Zaken van de deelnemende gemeenten en de Uitvoeringsinstellingen GAK, Cadans, USZO, SFB en GUO. Dat betekent dat inwoners van de genoemde gemeenten bij het CWI in Sneek moeten zijn voor:

* Het bekijken van vacatures

* Arbeidsbemiddeling

* Het aanvragen van een uitkering volgens de Werkloosheidswet (WW)
* Het aanvragen van een Algemene bijstandsuitkering (Abw) en een uitkering op grond van de Inkomensvoorziening oudere en deels arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW)
* Informatie en advies over werk en uitkeringen
Een uitkering op grond van het Besluit Bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) of de Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ) moet net als voorheen worden aangevraagd bij de gemeente waarin de aanvrager woont. Ook voor bijzondere bijstand en andere onderdelen van het gemeentelijke minimabeleid moet men gewoon bij de eigen gemeente zijn en niet bij het CWI. Een uitkering volgens de Wet inkomensvoorziening kunstenaars (WIK) kan overigens alleen worden aangevraagd bij de Hoofdafdeling Sociale Zaken van de gemeente Sneek. Het CWI is niet slechts van belang voor personen die na 1 januari voor het eerst een algemene bijstandsuitkering of een uitkering op grond van de IOAW nodig hebben. Het CWI is er ook voor personen die nu een uitkering ontvangen van de gemeente waarin ze woonachtig zijn. Deze uitkeringsgerechtigden kunnen net als ieder ander naar het CWI voor het bekijken van vacatures.

http://www.cwinet.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie