Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU plannen beperking PCB's en dioxines in voedsel en milieu

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van VROM
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

PERSINFORMATIE

Europese plannen om PCB's en dioxines in voedsel en milieu te beperken (13-12-2001) Europese milieuministers hebben vandaag ingestemd met nieuwe plannen om de aanwezigheid van dioxines en PCB's in voedsel en milieu te beperken. Tijdens de milieuvergadering in Brussel zijn maximumgehalten voor dioxinen en furanen in diervoeding en levensmiddelen vastgesteld.

Dioxinen en PCB's zijn giftige stoffen die slecht afbreekbaar zijn. Zij vormen een gevaar voor milieu en gezondheid, omdat zij zich ophopen in de voedselketen. De giftige stoffen kunnen zich over een groot gebied verspreiden.
Minister Pronk vond de voorstellen niet ver genoeg gaan. De Nederlandse norm van 1 picogram toxische equivalent per kilogram lichaamsgewicht per dag voor dioxinen en dioxineachtige PCB's, is strenger dan de voorgestelde 14 picogram per week van de Europese Commissie. Aan Pronk's kritiek is tegemoet gekomen. Inspanningen die gericht zijn op een verdere terugdringing van de blootstelling zullen worden bevorderd. Daarbij is verwezen naar het werk van de Wereld Gezondheids Organisatie die nu een maximumnorm van 1-4 picogram heeft, maar op termijn streeft naar 1 picogram.

één niveau omhoog December

Discussie Verkoop Huurwoningen Leeg plaatje voor de statistieken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie