Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwsbrief Deens Verkeersbureau

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 13 DECEMBER 2001

Nieuwsbrief Deens Verkeersbureau

DECEMBER 2001/JANUARI 2002

Inhoud:

Nationalmuseum schrijft Deense geschiedenis

Rolls Royce Reünie in Ringkøbing

Billund nu ook in KLM-netwerk

Klassiek zomerfestival in Århus

Museum Louisiana exposeert Georgia O'Keeffe

Hilton Kopenhagen 's werelds beste nieuwe zakenhotel

Kaartverkoop Roskilde Festival begonnen

Kopenhagen krijgt Cranach-expositie

Legoland had weer een topseizoen

Kerstman op Groenland bereikbaar via internet

'Wellness' in vakantiecentrum Jutland

Meer 'levende geschiedenis' in Fuuns openluchtmuseum

Visserij- en Zeevaartmuseum Esbjerg breidt uit

Veel nieuwe aanwinsten in Deense dierentuinen

Nationalmuseum schrijft Deense geschiedenis
Op 1 december jl. is in het Nationalmuseum in Kopenhagen door koningin Margrethe II de nieuwe permanente expositie over de Deense geschiedenis van ongeveer 1650 tot heden geopend. De nieuwe tentoonstelling geeft een indringend en samenhangend beeld van de geschiedenis van zowel het land als zijn bevolking en betekent een belangrijke mijlpaal voor Denemarken.

'Danmarkshistorier' heet het nieuwe boegbeeld van het belangrijkste Deense museum, dat in het centrum van Kopenhagen ligt. De nieuwe expositie geeft op een zeer 'menselijke' manier de historie van de laatste 350 jaar van het koninkrijk Denemarken weer. Er is drie jaar aan gewerkt en ongeveer 30 miljoen Dkr. in geïnvesteerd. De expositie beslaat 1600 vierkante meter (een complete etage) en toont onder meer ongeveer vijfduizend voorwerpen die in de laatste drieëneenhalve eeuw een rol hebben gespeeld in de Deense geschiedenis. Het gaat daarbij om uiteenlopende zaken als koffiekopjes, anti-conceptiepillen, pruiken, jukeboxen, kerstversiering en mobiele telefoons. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan ingrijpende gebeurtenissen in de Deense geschiedenis van de laatste eeuwen. Met de nieuwe expositie erbij is het nu mogelijk in het museum de gehele ontwikkeling van Denemarken te volgen - verdeeld over drie etages. De twee andere etages beslaan de oudheid en de middeleeuwen.

Het Nationalmuseum is met uitzondering van maandag dagelijks geopend van 10-17 uur.

Meer info: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, DK-1220 Kopenhagen K., tel.+45 33 13 44 11 en internet:
www.natmus.dk.

Rolls Royce-reünie in Ringkøbing
Op 9 en 10 mei a.s. is er in het Deense Ringkøbing aan de westkust van Jutland een heel bijzondere parade te zien: meer dan dertig prachtige exemplaren van het prestigieuze automerk Rolls Royce trekken dan in optocht voorbij in het fraaie landschap rondom het kustplaatsje. De organisatie van de zogeheten 'Rolls-reünie' is in handen van Veteranbilklubben in Ringkøbing, waarin liefhebbers van fraaie oude automobielen zijn verenigd.

Meer info: Turistkontor, DK-6950 Ringkøbing, telefoon +45 97 32 00 31, fax +45 97 32 49 00, e-mail: rt@ringkobing-tourist.dk en internet: www.ringkobing-tourist.dk.

Billund nu ook in KLM-netwerk

KLM heeft onlangs met de Deense luchtvaartmaatschappij Maersk Air een overeenkomst gesloten voor zogeheten codesharing op de lijn Billund-Amsterdam. De overeenkomst geldt wereldwijd en betekent in feite dat Billund via Maersk Air is opgenomen in het netwerk van KLM en haar Amerikaanse partner Northwest Airlines. Billund is de tweede luchthaven van Denemarken. Het moderne vliegveld in Midden-Jutland ligt vlakbij de Legofabrieken en het amusementspark Legoland. Billund is een belangrijke poort naar andere Deense bestemmingen als Aalborg, Århus en Odense. In mei a.s. krijgt het vliegveld een nieuwe terminal met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter.

Maersk Air vliegt dagelijks tussen Billund en Amsterdam met Boeing 737-toestellen.

Klassiek zomerfestival in Århus

Komende zomer van 20 juni t/m 5 juli - krijgt de tweede stad van Denemarken, Århus in Jutland, een groots internationaal klassiek muziekfestival. Het wordt het grootste in zijn soort in Denemarken en duurt twee weken. Het evenement, dat wordt gehouden in het Muziektheater van Århus, zal onder beschermheerschap staan van prins Henrik, de echtgenoot van de Deense vorstin Margrethe.

Gedurende veertien dagen zullen er in totaal 26 concerten worden gehouden, met tal van internationale musici van naam. Bijna elke dag is er in genoemde periode zowel 's middags als 's avonds een concert.

Bovendien zullen getalenteerde jonge Deense musici elke dag om 13.00 uur in de foyer van het gebouw gratis miniconcerten verzorgen. Voor het klassieke festival van Århus zijn o.a. Isabelle van Keulen, Michala Petri, Emma Kirkby, Philippe Entremont, Ruth Ziesak en Hans Peter Blochwitz gecontracteerd. Vast staat dat o.a. het Aarhus Symfonie Orkest, het Aalborg Symfonie Orkest en het Tivoli Symfonie Orkest meedoen.

Meer inlichtingen: Tourist Århus, tel. +45 89 40 67 00, e-mail (info@visitaarhus.com) en internet: www.visitaarhus.com .

Museum Louisiana exposeert Georgia O'Keeffe

Het museum voor moderne kunst 'Louisiana' in het Deense Humlebæk (Seeland) heeft begin volgend jaar een unieke tentoonstelling over de grote Amerikaanse kunstenares Georgia O'Keeffe, die een onuitwisbare rol heeft gespeeld in de kunst van de Verenigde Staten in de 20e eeuw. Louisiana is het enige museum in Europa dat in staat is een dergelijke omvattende expositie te brengen. De expositie begint op 8 februari en duurt t/m 20 mei a.s.

Georgia O'Keeffe (1887-1986) was vorige eeuw de 'grand old lady' van de Amerikaanse kunstwereld. Ze wordt nog steeds gezien als een legende. O'Keeffe was aanvankelijk getrouwd met Alfred Stieglietz, die een pionier van het modernisme was en zonder dat zijn vrouw het wist al in 1916 werk van haar exposeerde. Later leefde O'Keeffe voornamelijk in eenzaamheid in de woestijn van de Amerikaanse staat New Mexico. Haar kunst heeft steeds de natuur als uitgangspunt. Maar de kunstenares veranderde de natuur in haar werken steeds in bijna abstrakte vormen en kleuren.

Meer info: Museum Louisiana, Gammel Strandvej 13, DK-3050 Humlebæk, tel. +45 49 19 07 19, infolijn +45 49 19 07 91, fax +45 49 19 35 05 en internet:
www.louisiana.dk.

Hilton Kopenhagen 's werelds beste nieuwe zakenhotel

Het gezaghebbende Britse magazine Business Traveller heeft Hilton Copenhagen Airport, het eerste Hilton-hotel in Scandinavië, uitgeroepen tot het 'beste nieuwe zakenhotel ter wereld'. Het vijf sterren voerende Hilton Copenhagen Airport ging in het voorjaar van dit jaar open. Het heeft drie restaurants, uitgebreide vergaderruimten en alle gemakken en faciliteiten die een internationale zakenreiziger zich kan wensen. De 382 kamers behoren tot de ruimste in de stad en zijn alle voorzien van typisch Deense kwaliteitsproducten - Bang & Olufsen televisietoestellen, meubelen van Arne Jacobsen en Erik Jørgensen, kunstvoorwerpen van hedendaagse Deense kunstenaars. En alle comfort ligt slechts een paar passen verwijderd van de aankomsthal van het belangrijke internationale vliegveld van Kopenhagen.

Meer info en/of reserveringen: www.hilton.com en tel. +45 32 501 501, fax.+45 32 52 85 28.

Kaartverkoop Roskilde Festival begonnen

De kaartverkoop voor het Roskilde Festival 2002 (van 27 t/m 30 juni a.s.) is al begonnen. En wie vroeg kaarten aanschaft - dat wil zeggen vóór 1 januari a.s. - kan geld besparen. Tot het begin van het nieuwe jaar kosten kaarten voor het komende muziekfestijn namelijk nog precies evenveel als de afgelopen twee jaar het geval was. Vanaf 1 januari gaan de prijzen van de kaarten als gevolg van stijgende kosten met ongeveer 10 procent omhoog. Dit geldt ook voor alle landen die kaarten in de voorverkoop beschikbaar hebben. De belangstelling voor het Roskilde Festival 2002 is groot. Vorig jaar werden ongeveer 65.000 kaarten voor het vierdaagse internationale muziekspektakel verkocht.

Kaarten voor het festival zijn in Nederland te koop via de internetsite www.ticketservice.nl en ook bij Buro Pinkpop Groningen. In België zijn ze verkrijgbaar bij Metrophone Pop in Antwerpen, Music Mania in Brussel, Leuven en Kortrijk, Rock & Grooves Music Mania in Gent en GigaSwing in Hasselt.

Meer info: Roskilde Festival, Havsteensvej 11, DK-4000 Roskilde, tel.
+45 46 36 66 13, fax +45 46 32 14 99, internet: www.roskilde-festival.dk en e-mail: bigbox@roskilde-festival.dk.

Kopenhagen krijgt Cranach-expositie

Komend voorjaar wijdt Statens Museum for Kunst in Kopenhagen een grote expositie aan het werk van de wereldberoemde Duitse renaissance-kunstenaar Lucas Cranach de Oudere (1472-1553). Cranach heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de schilderskunst in Europa. Het Kopenhaagse museum, dat zelf verscheidene belangrijke schilderijen van de Duitse kunstenaar bezit, wil met de expositie een algemene introductie geven op het meesterschap van Cranach en de belangrijkste mensen in zijn omgeving. De tentoonstelling over Cranach gaat op 26 april open voor het publiek en is te zien tot 8 september a.s..

Meer info: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, DK-1307 Kopenhagen K., tel. +45 33 74 84 94, fax +45 33 74 84 04, e-mail: (smk@smk.dk) en internet: www.smk.dk.

Legoland had weer een topseizoen

Het attractiepark Legoland in Billund, Jutland, heeft aan het eind van de herfstvakantie het seizoen afgesloten met het op een na beste bezoekersaantal uit zijn 33-jarige geschiedenis. Er werden in totaal ruim 1.450.000 gasten geteld - overigens wel zes procent minder dan in het recordjaar 2000. Het park had afgelopen seizoen last van het koude en natte voorjaar, maar de directie was met de resultaten toch zeer tevreden. Legoland heeft onder meer veel succes met een actie om ondernemers aan te moedigen bedrijfsuitstapjes naar het park te maken. Het aantal bedrijfsexcursies steeg afgelopen seizoen met 20 procent.

Legoland is begonnen aan de bouw van een nieuwe grote attractie, die bij het begin van het seizoen 2002 - op 23 maart a.s. - in gebruik zal worden genomen. Het is de turbo-roetsjbaan X-treme Racers, die zowel is bedoeld voor op actie beluste kinderen als volwassenen.

Meer info: Legoland, DK-7190 Billund, tel. +45 75 33 13 33 en internet: www.legoland.dk.

Kerstman op Groenland bereikbaar via internet

Het is natuurlijk bekend dat de kerstman uit Groenland komt, 's werelds grootste eiland, dat behoort tot het grondgebied van Denemarken. De kerstman mag het in deze tijd razend druk hebben en zich op een afgelegen plaats bevinden, het is niet moeilijk om met hem in contact te komen. Want de Groenlandse kerstman gaat natuurlijk met zijn tijd mee: wie op de computer www.santa.gl aanklikt kan op simpele wijze contact met hem maken.

Onder meer is op deze site elke dag een nieuw beeld te zien van de speciale adventskalender, waarvan de Groenlandse kerstman elke dag een nieuw vakje opent.

Bezoekers van de site kunnen meedoen aan een wedstrijd. De winnaar of winnares kan rekenen op een gratis reisje voor drie personen naar het spectaculaire eiland.

Meer info: Grønlands Turistråd, Postboks 1139, DK-1010 Kopenhagen K, tel. +45 33 69 32 00, fax +45 33 93 38 83, internet: www.visitgreenland.com.

'Wellness' in vakantiecentrum Jutland

Als eerste vakantiecentrum in Denemarken introduceert DanParcs Rønbjerg in Løgstør (Noord-Jutland) een 'wellness-centrum'. Het moet op 1 mei a.s. gereed zijn. Met de investering is een bedrag van ongeveer 30 miljoen Dkr. gemoeid. Het 'wellness-centrum' wordt toegevoegd aan het bestaande tropische badcomplex van 2000 vierkante meter.

Bezoekers van het park kunnen als het nieuwe centrum klaar is onder meer meedoen aan yoga-oefeningen, therapeutische baden nemen en zich laten masseren. Een overdekt zwembad met 25-meter banen en een afzonderlijk warmwaterbassin zullen eind volgend jaar ook deel gaan uitmaken van het nieuwe concept.

DanParcs Rønbjerg richt zich in de eerste plaats op gezinnen met kinderen. Voor jonge gasten is er een speciale 'Hottentotclub' die allerlei activiteiten organiseert als vader en moeder zich (bijvoorbeeld) willen laten verwennen in het wellness-centrum.

Het vakantiepark Rønbjerg ligt aan de Limfjord, ongeveer tien kilometer van het plaatsje Løgstør. Het heeft 275 bungalows met in totaal 1500 bedden en biedt een groot aantal activiteiten aan. DanParcs bezit naast Rønbjerg nog twee vakantieparken in Denemarken, Søhøjlandet en Koldkær, eveneens in Jutland. Søhøjlandet heeft de enige alpine skipiste van Denemarken, uitgerust met sneeuwkanonnen.

Meer info: DanParcs Rønbjerg, Livøvej 80, DK-9670 Løgstør, tel. +45 70 25 04 44, fax +45 70 25 04 41, e-mail: (danparcs@ronbjerg.dk) en internet: www.danparcs.dk.

Meer 'levende geschiedenis' in Fuuns openluchtmuseum

Het populaire openluchtmuseum Den Fynske Landsby bij Odense op het eiland Funen zal dit jaar meer 'levende geschiedenis' brengen. Het museum zal veel meer activiteiten ontplooien en daardoor interessanter worden voor de bezoekers.

In de verschillende vakantieperiode, en in het bijzonder in het hoogseizoen van 30 juni tot 4 augustus a.s., zullen de gasten in het museum vaak groepjes 'bewoners' in en rondom de verschillende huizen en gebouwen aantreffen. Deze 'bewoners' zullen kleding dragen die past bij de tijd die zij uitbeelden en zullen hun activiteiten zoveel mogelijk in een historisch perspectief proberen te plaatsen. Ook zullen zij vragen van het publiek beantwoorden - met name over het leven van vroeger op het Deense platteland.

Het museum maakte de laatste jaren al gebruik van enig 'rollenspel' om meer leven in brouwerij te brengen. Omdat de aanpak succesvol is gebleken, is besloten tot uitbreiding van deze activiteiten.

Het museum bevat gebouwen en huizen uit vroeger eeuwen die kenmerkend waren voor het leven op het Fuunse platteland. De nadruk ligt op de periode van halverwege de 19e eeuw.

Meer info: Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, DK-5260 Odense S, Tel.
+45 66 14 88 14*4601, Fax. +45 66 90 86 00, e-mail (museum@odmus.dk) en internet www.odmus.dk.

Visserij- en Zeevaartmuseum Esbjerg breidt uit

Het Visserij- en Zeevaartmuseum in de Deense havenstad Esbjerg, aan de westkust van Jutland, krijgt met ingang van mei volgend jaar een nieuw, groter zoutwateraquarium, waardoor er meer en zeldzamer vissoorten kunnen worden gehouden. Met de uitbreiding is een bedrag van 20 miljoen Dkr. gemoeid. Het museum heeft ook plannen voor een experimenteel maritiem centrum, waar bezoekers bijzondere activiteiten zouden moeten kunnen bijwonen.

Het Visserij- en Zeevaartmuseum in Esbjerg is met uitzondering van 24 en 25 december het gehele jaar geopend. In juli en augustus van 10-18, in de andere maanden van 10-17 uur. Het museum trekt jaarlijks ongeveer 160.000 bezoekers, van wie de helft buitenlanders.

Meer info: Fiskeri- og Søfartsmuseet, Tarphagevej 2-6, DK-6710 Esbjerg V., tel. +45 76 12 20 00, fax +45 76 12 20 10, e-mail: (fimus@fimus.dk) en internet: www.fimus.dk.

Veel nieuwe aanwinsten in Deense dierentuinen

De Deense dierentuinen kunnen zich verheugen in veel nieuwe aanwinsten. De dierentuin van Kopenhagen heeft dezer dagen van koning Bhumibol van Thailand twee olifanten ten geschenke gekregen. Bovendien deed de gouverneur van de Thailandse provincie Surin ook een olifant cadeau, waardoor de dierentuin in één klap drie nieuwe dikhuiden rijker werd. De dierentuin heeft al sedert veertig jaar een rijke traditie op het gebied van Thailandse olifanten.

In de dierentuin van Kopenhagen is dezer dagen ook een olifantenjong geboren. De vader is een nu 42 jaar oude olifant, die indertijd ook door Thailand werd geschonken.

Het deze zomer geopende Oceanium in de dierentuin van de stad Odense op Funen heeft vier zeekoeien ontvangen uit Guyana. In totaal beschikt het Oceanium nu over vijf zeekoeien.

In de dierentuin van de stad Aalborg heeft de mannetjestijger Pamir gezelschap gekregen van een jonge Siberische vrouwtjestijger uit de Edingburg Zoo in Schotland in de hoop dat dit zal leiden tot nakomelingschap. De Siberische tijgers worden met uitsterven bedreigd. De dierentuin van Aalborg hoopt in de toekomst iets van die dreiging te kunnen wegnemen.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...