Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 13 december
09:37 donderdag 13 december 2001

Roel Hallink, tel; 0528-295033
mobiel; 06-51528156


* Ongeval met letstel

ASSEN Gistermiddag vond er aan de Witterhoofdweg een ongeval plaats tussen een fietser en een auto. Een 17-jarige bewoonster uit Assen stak de weg over, zonder verlichting. Een 47-jarige vrouw uit Smilde zag de fietser niet en een aanrijding was het gevolg. Het meisje is met een hersenschudding en met een wond aan hoofd en hand overgebracht naar het ziekenhuis.


* Rijden onder invloed

EMMEN Vannacht werd er aan de Hondsrugweg een 23-jarige bewoner uit Nieuw-Amsterdam aangehouden. De man bleek gedronken te hebben en niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bij een blaastest blies hij 350 Ug/l (ongeveer 0,8 promille). De man kreeg een dagvaarding mee ter zake rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.


* Diefstal uit auto

HOOGEVEEN In de nacht van maandag en dinsdag is er aan de Grote Beer ingebroken in een auto. Een 23-jarige bewoner had zijn auto in die nacht geparkeerd en merkte overdag dat er ingebroken was. Meegenomen werd de autoradio en 18 cds.

EMMEN Ook werd er afgelopen nacht ingebroken in een auto aan de Jan Tooroplaan. De 24-jarige eigenaar had zijn auto geparkeerd op de parkeerplaats. Vanmorgen merkte hij dat zijn slot uit het portier gesloopt was, waardoor er een deuk in de auto zit. Meegenomen werden een aantal cds.


* Diefstal uit bestelbus

EMMEN Gisteravond werd er ingebroken in een bedrijfsbus die geparkeerd was aan de Balingerbrink. Een 32-jarige man uit Nieuw Weerdinge was even op bezoek bij een kennis toen hij gewaarschuwd werd dat een zijraam ingeslagen was. Meegenomen werd een oude leren jas.


* Inbraak in woning

ASSEN Gistermiddag is er aan de Venestraat ingebroken in een woning. De dader(s) zijn via de achterdeur binnengekomen en hebben de slaapkamer doorzocht. Gestolen werd een insigne van een koninklijke onderscheiding. De schade is onbekend.


* Inbraak in bedrijf

HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Smirnoffstraat. Een medewerker merkte op dat er een deur aan de zijkant openstond. Meegenomen werd een computerkast. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de dader(s) zijn binnengekomen.


* Diefstal van goederen

HOOGEVEEN Gisteren is er ingebroken in een kerk aan de Brinkstraat. De dader(s) zijn binnengekomen door het openbreken van een draairaam en hebben het pand verlaten via de vluchtdeur. De dader(s) hebben een aantal kastjes opengebroken. Meegenomen werd een gitaar en een stereotoren.


* Diefstal uit winkel

EMMEN Gisteren werd er bij een juwelier aan de Hoofdstraat verscheidene sieraden gestolen. De dader(s) hadden de hefboom van het slot van een vitrinekast geforceerd en zo het slot geopend. Daarna namen ze een groot aantal sieraden mee. De waarde van de sieraden bedraagt tienduizenden guldens.


* Zakkenrollers

HOOGEVEEN Gisteren werd er aan de Hoofdstraat van een 83-jarige inwoonster uit Hoogeveen haar portemonnee gerold. De vrouw was aan het winkelen en toen zij wou afrekenen bleek haar portemonnee weg te zijn. De portemonnee bleek niet thuis te liggen. Even later werd ze gebeld door medewerkster van een winkel dat er bankpasjes gevonden waren die op haar naam stonden. De portemonnee werd niet gevonden. De portemonnee had een inhoud van ongeveer fl. 150.

Eveneens werd er aan de Hoofdstraat van een 74-jarige vrouw uit Hoogeveen haar portemonnee uit haar tas gehaald. De vrouw was aan het winkelen en merkte bij het afrekenen dat haar portemonnee verdwenen was. Later realiseerde ze zich dat er een vrouw en man vlak bij haar hadden gestaan en dat zij kort daarop zonder iets af te rekenen naar buiten waren gegaan.

ASSEN

Toch weer laser shield. Klik op sneu geld.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie