Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-12-2001

Politieberichten district Heuvelrug; 11.00 uur`
Controles lasergun

AMERONGEN/WIJK BIJ DUURSTEDE - In het kader van het voorlichtings- en handhavingsproject De veilige dijk heeft de politie - in samenwerking met de gemeenten Amerongen en Wijk bij Duurstede - een lasergun aangeschaft. Middels een financiering van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht (ROVU) kon deze snelheidsmeter van verkeer worden aangeschaft. De lasergun is bedoeld om de controles op de Lek/Rijndijk in het kader van het project te ondersteunen. Controles lasergun

De lasergun werd op woensdagochtend 12 december officieel in gebruik genomen door de wethouders van verkeer van beide gemeenten: Mevr. B. van der Bosch (Amerongen) en dhr. G. F. Naafs(Wijk bij Duurstede). Op de Lek/Rijndijk kregen zij van de politie een korte uitleg over de werking van de lasergun en richtten de gun op het voorbijkomend verkeer.

In juli 2001 werd het startsein gegeven voor dit handhavings- en voorlichtingsproject om de Lek- en Rijndijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede verkeersveiliger te maken. Doel is om het hoge aantal verkeersongevallen te laten afnemen. De oorzaken van de verkeersongevallen op de dijk zijn veelal te wijten aan te hoge snelheid, onjuiste inschatting van de bochten en verkeerd inhalen. Aan het beginpunt aan beide zijden van de dijk staan waarschuwingsborden waar om de drie maanden een nieuwe tekst op wordt geplaatst om de weggebruiker op de verschillende oorzaken met name snelheid van de ongevallen te wijzen. Vanaf half december zal een nieuwe tekst voor de komende winterperiode op de borden worden geplaatst: Rustig rijden of de dijk afglijden! Behalve de waarschuwingsborden zijn op de dijk vier borden geplaatst met verwijzing naar het verkeersveiligheidsproject.

De politie heeft in de afgelopen maanden tijdens controles op de dijk 2.110 voertuigen gecontroleerd op snelheid. In totaal reden hiervan 207 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 116 km/u. Het project zal nog tot het najaar 2002 gaan duren. Ter informatie
De boetes voor snelheidsovertredingen voor een automobilist en motorrijder op de dijk waar een gebodsbord staat met maximumsnelheid van 60 km/u geldt - zijn: Tot 1 januari 2002 Vanaf 1 januari 2002 tot 10 km te hard: 60,- 28 10 tot 15 km te hard 90,- 40 15 tot 20 km te hard: 140,- 63 20 tot 25 km te hard: 190,- 92 25 tot 30 km te hard: 250,- 115.

Vernieler aangehouden

RENSWOUDE De wijkagent heeft na onderzoek deze week proces-verbaal opgemaakt voor justitie tegen een 21-jarige man uit Renswoude op verdenking van het plegen van vernieling aan een discobus in de nacht van zaterdag 17 op 18 november van dit jaar.

In de nacht werd op de Dorpsstraat een fles tegen de voorruit van de bus gegooid waarbij de ruit vernield werd door een verdachte op een bromfiets. Hierdoor ontstond een schade van 5.000,- aan de bus. De verdachte heeft op het bureau in Renswoude een bekennende verklaring afgelegd. De wijkagent heeft de man een dagvaarding gegeven om voor de rechter te verschijnen en hij heeft bemiddeld in de schadevergoeding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie