Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie miljoen gulden extra voor Monumentenzorg

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


---
|
Drie miljoen gulden (ca. 1,4 miljoen) extra voor Monumentenzorg

Drie miljoen gulden (ca. 1,4 miljoen) extra voor Monumentenzorg

Amsterdam krijgt in 2002 drie miljoen gulden (ca. § 1,4 miljoen) extra voor de Monumentenzorg. Dit geld kan gebruikt worden voor lage rente hypotheken van het Restauratiefonds en is beschikbaar gesteld door het Nationaal Restauratiefonds.
De wethouder Monumentenzorg, Bea Irik, zal dit vanmiddag (woensdag 12 december) om 17.30 uur bekendmaken tijdens de onthulling van de onlangs gerenoveerde gevelsteen in de vorm van een ossenkop aan het pand Warmoesstraat 66.
Deze extra financiŽle impuls voor het restaureren van monumenten wordt mogelijk gemaakt door het geld dat beschikbaar komt uit het zgn. Revolving Fund.
Dit Fund is een extra mogelijkheid voor het financieren van monumenten en bestaat sinds 1990 bij het Nationaal Restauratiefonds. De aflossingen van hypotheken van restauraties en de opbrengsten van het jaarlijkse resultaat van het Nationaal Restauratiefonds zorgen voor dit extra budget.
Het geld is toegekend op grond van de door de gemeente Amsterdam gehanteerde Model-Gemeentegarantieregeling.

Herbert Raat


---


-

© gemeente Amsterdam - 13-12-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie