Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse wetenschap profiteert van nieuw Internetnetwerk

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


- PERSBERICHT -

Nieuwste Internettechnieken ingezet in SURFnet-infrastructuur Nederlandse wetenschap profiteert van nieuw Internetnetwerk

Utrecht, 13 december 2001 - Het Nederlandse onderzoeksnetwerk SURFnet5, dat is uitgerust met de nieuwste Internettechnieken, is volledig operationeel geworden. Studenten en medewerkers kunnen via het nieuwe SURFnet5-netwerk in grote getale geavanceerde Internettoepassingen voor onderzoek en onderwijs gebruiken.

Alle op SURFnet aangesloten instellingen (alle universiteiten en academische ziekenhuizen en de meeste hogescholen en onderzoekscentra) zijn inmiddels op dit Internetnetwerk aangesloten. Hierdoor maken een half miljoen studenten en medewerkers gebruik van dit netwerk, waarvan ongeveer 70% met een snelheid van 1 ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie