Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten geschokt door banenverlies Fundia Nedstaal

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten geschokt:fors banenverlies Fundia Nedstaal

FNV Bondgenoten geschokt door fors banenverlies Fundia Nedstaal

FNV Bondgenoten reageert geschokt op het verdwijnen van 105 arbeidsplaatsen bij Fundia Nedstaal in Alblasserdam. Daarmee zou bijna een kwart van de 470 werknemers in 2002 verdwijnen. Als reden voor het reduceren van de arbeidsplaatsen voert de directie van Fundia Nedstaal de verslechterende staalmarkt, de hogere grondstofprijzen en investeringen in nieuwe technologie aan.

Bestuurder Frans Szablewski van FNV Bondgenoten is geschrokken van het aantal arbeidsplaatsen dat moet verdwijnen: 'Dat er ook klappen vallen bij Fundia Nedstaal is niet zo verrassend, gezien de sterk verslechterde situatie op de staalmarkt. Maar dat het om bijna een kwart van de mensen gaat, is een grote schok.' FNV Bondgenoten gaat in de komende weken overleggen met de directie van Fundia Nedstaal. Inzet van de bond is daarbij het voorkomen van gedwongen ontslagen en het terugbrengen van het aantal banen dat moet verdwijnen. In het geval er toch personeel uitmoet wil de bond voor deze mensen een bemiddelingstraject van werk naar werk afspreken.

Meer informatie:
Frans Szablewski, bestuurder, 06-51406166
Jos van Dijk, voorlichter, 030-2738377, 06-22518743

13 dec 01 15:03

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie