Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 13-12-2001
Persberichten van 13/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: gestolen bromfiets
Woensdag omstreeks 16.30 uur belde een 16-jarige inwoonster van Kootstertille haar vader op met de mededeling dat haar bromfiets vanaf het Kalverdijkje in Leeuwarden was gestolen. Haar vader, 41 jaar, reed daarop direct naar Leeuwarden en zag op de Frittemastate twee jongens op de bromfiets van zijn dochter rijden. De beide knapen, 14 en 15 jaar, beiden uit Leeuwarden werden door de man aangehouden en vervolgens werd de politie gebeld. De dochter had inmiddels aangifte gedaan. De beide verdachten werden overgebracht naar het bureau. De aangeefster kreeg haar bromfiets terug. De verdachten werden naar verhoor weer in vrijheid gesteld. De ouders van de jongens zijn ingelicht.

Oudehaske: kettingbotsing met gewonde
Donderdag omstreeks 08.25 uur reed een 35-jarige inwoner van Zwaagwesteinde met de zijn auto over de Rijksweg A7 in de richting van het verkeersplein "Joure". Hij bemerkte te laat dat de auto voor hem stilstond en botste hier tegenaan. Deze auto werd bestuurd door een 38-jarige inwoner van Heerenveen, die vervolgens weer tegen de auto, die bestuurd werd door een 31-jarige inwoner van Groningen, voor hem botste. De inwoner van Zwaagwesteinde raakte gewond aan zijn knie en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto`s werden weggesleept.

Arum: diefstal auto
Afgelopen nacht werd een afgesloten personenauto, die geparkeerd stond op de oprit naast een woning aan de Van Camminghaweg gestolen. De auto, merk Opel Kadett, kleur rood, voorzien van het kenteken RZ-99-TJ, was eigendom van een 27-jarige inwoner van Arum, die aangifte heeft gedaan.

Sneek: inbraak winkel
Woensdag tussen 14.15 en 14.45 uur werden uit een autoshop aan de Kleermakersstraat 8 gsm`s en 2 radardetectoren weggenomen. De goederen werden gestolen uit een vitrinekast, waarvan het slot werd vernield. De schade bedraagt ongeveer f 8000.-. Een medewerker van de autoshop, een 48-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Spannum: openstaande boetes
Donderdag omstreeks 08.30 uur werd op de Felsumerleane een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 26-jarige inwoner van Franeker, nog een tweetal boetes, in totaal f 281,25, had openstaan voor gepleegde verkeersovertredingen. De bestuurder heeft de boetes alsnog betaald.

Drachten: verlichtingscontrole
Vanmorgen tussen 07.15 en 08.15 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op het Zuid. De scholieren uit de richting Beetsterzwaag/Olterterp werden gecontroleerd. Het merendeel had de verlichting goed voor elkaar. In totaal kregen 27 bestuurder(ster) een bekeuring. De komende weken zullen ook op andere wegen in de gemeente verlichtingscontroles worden gehouden.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie