Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verklaring van EU betreffende India

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: European Union
Zoek soortgelijke berichten
European Union

India : terroristische aanslag / New Delhi (13.12.01) Press Release: Brussels (13-12-2001) - Press: 474 - Nr: 15316/01
---
Brussel,
13 december 2001

15316/01 (Presse 474)

P 191/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie betreffende India

De Europese Unie veroordeelt nadrukkelijk de gewelddadige terroristische aanslag die op 13 december 2001 te New Delhi tegen het Parlement van de Republiek India is gepleegd en waarbij verscheidene mensen werden gedood en vele onschuldigen werden gewond.

De Europese Unie betreurt dit verlies aan mensenlevens en spreekt haar verontwaardiging uit over het feit dat de aanslag was gericht tegen uitgerekend de instelling die de democratie en de rechtsstaat vertegenwoordigt.

In aansluiting op de gemeenschappelijke verklaringen die tijdens de onlangs te New Delhi gehouden top India-EU werden afgelegd, wenst de Europese Unie haar solidariteit en steun te betuigen aan de Republiek India in zijn strijd tegen het terrorisme, dat een bedreiging vormt voor de gedeelde waarden van democratie en eerbied voor de mensenrechten.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.


---

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie