Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahold Retailer van het jaar in VS

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Ahold
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke Ahold


Ahold Retailer van het Jaar in VS

Visie, leiderschap en klantgerichtheid bepalen succes

Zaandam, 13 december 2001 - Ahold is in de Verenigde Staten gekozen tot Retailer van het Jaar. Mass Market Retailers (MMR), een toonaangevend Amerikaans vakblad, zal de belangrijke onderscheiding uitreiken aan Ahold-president Cees van der Hoeven en het managementteam van Ahold USA op 16 januari 2002 in New York.

Onderneming voldoet ruimschoots aan criteria
Ahold en haar president worden onderscheiden voor de wijze waarop de onderneming in het afgelopen jaar heeft gepresteerd. Aan alle criteria van de MMR-jury is ruimschoots voldaan. Tot de criteria behoren onder andere de manier waarop tegemoetgekomen wordt aan de wensen van de klant, de financiële resultaten, de toonaangevende rol binnen de sector, innovatie en ontwikkeling, visie, strategie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Innovatieve strategie gericht op wensen van de consument "Deze onderscheiding heeft in vakkringen veel prestige," zei David Pinto, uitgever van MMR. "Jaarlijks kiezen we de bestuursvoorzitter, die zijn onderneming met veel succes en op aansprekende wijze heeft geleid en vertegenwoordigd. In 2001 staken Ahold en Cees van der Hoeven met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Ondanks relatief moeilijke omstandigheden slaagt Ahold er in de focus gericht te houden op de wensen en behoeften van de consument en uit te blinken in innovatie. Gezien de sterke resultaten over een langere periode staan de strategie van de onderneming en de implementatie garant voor een succesvolle toekomst."

Voorgaande winnaars van de MMR-award waren Wal-Mart, Target, Kmart en Fred Meyer.

Commentaar Cees van der Hoeven
In een reactie zei Cees van der Hoeven dat hij de onderscheiding ziet als een erkenning voor de hele onderneming: "We hebben zojuist voor het 23ste kwartaal op rij een tweecijferige winst per aandeel groei geleverd en op 27 november bij de bekendmaking van de resultaten over het derde kwartaal de verwachting voor het gehele jaar 2001 herbevestigd.Onze onderneming blijft uitstekend op koers en we komen onze beloften na.

De verkiezing tot Retailer van het Jaar is ook toe te schrijven aan de inzet van onze 450.000 medewerkers wereldwijd. Zij zorgen voor uitstekende winkels waarin onze klanten graag iedere week terugkomen. Daarnaast komen er voortdurend nieuwe klanten bij. In die zin zijn de medewerkers en winkels de turbo achter onze aanzienlijke autonome groei. Het is een eer om deze onderneming te leiden en jaar in jaar uit onze doelstellingen te realiseren."

Ahold in de Verenigde Staten en wereldwijd
Ahold bezit in de Verenigde Staten zes gerenommeerde supermarktondernemingen (Stop & Shop, Giant Landover, Tops, Giant Carlisle, BI-LO en Bruno's) met gezamenlijk 1.600 winkels. Tevens is Ahold met haar ondernemingen U.S. Foodservice, PYA/Monarch en Alliant Foodservice succesvol in de Amerikaanse foodservice-sector. Deze ondernemingen, die zich richten op de snel groeiende buitenshuismarkt, realiseren gezamenlijk op jaarbasis een omzet van circa USD 19 miljard. De omzet op jaarbasis van de gezamenlijke Ahold winkel- en foodserviceactiviteiten in Amerika bedraagt circa USD 43 miljard. De Ahold ondernemingen in de Verenigde Staten bieden werkgelegenheid aan circa 200.000 medewerkers.

Wereldwijd bereikt Ahold in 2001 een omzet van ongeveer Euro 65 miljard. Ahold heeft bijna 9.000 supermarkten, hypermarkten en andere winkelformules in de Verenigde Staten, Europa, Latijns Amerika en Azië. Wekelijks voorziet de onderneming in de behoeften van circa 40 miljoen klanten in 28 landen. Ahold biedt wereldwijd werkgelegenheid aan circa 450.000 medewerkers.

Ahold-aandelen staan genoteerd aan de beurzen van Amsterdam (AHLN), New York (NYSE, AHO) en Zürich.

Ahold Corporate Communications:
075 - 659 5720 / 5665

Mobiel:
Hans Gobes: 06 - 55 82 22 98
Jan Hol: 06 - 22 93 31 37


---

Dit Ahold persbericht bevat toekomstgerichte informatie. Werkelijke resultaten kunnen afwijken van de prognoses omdat ze worden beïnvloed door factoren waarover de onderneming geen controle heeft, zoals aangegeven in het Ahold jaarverslag over 2000.

---

Koninklijke Ahold N.V.
Albert Heijnweg 1
Postbus 3050
1500 HB Zaandam
Tel.: +31 (0)75 659 5720
Fax: +31 (0)75 659 8302
www.ahold.nl

Als u uw subscription profiel wilt veranderen of geen persberichten van Ahold meer wenst te ontvangen, stuurt u dan een email naar: mailto:corp.communications@ahold.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie