Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 13-12-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 16.30 u) Donderdag, 13 december 2001

District Heerlen

Nuth; in gestolen auto
Bij het oprijden afgelopen woensdagavond omstreeks van een parkeerplaats aan het Stationsplein in Nuth, stopte plotseling een auto welke voor de politie reed en stapte er een man uit die snel wilde weglopen, daarbij de auto met draaiende motor achterlatend. De politie die dat niet vertrouwde kreeg meteen ook aanwijzingen dat de betreffende auto wel eens zou kunnen zijn gestolen. De uitgestapte verdachte, een 38-jarige man uit Heerlen werd snel in de kraag gevat en aangehouden. De auto, waarvan bleek dat deze een paar dagen geleden in Heerlen was gestolen, werd inbeslaggenomen en afgesleept. Even later kwam er een andere man, een 42-jarige Heerlenaar en vermoedelijke kompaan van de aangehouden verdachte aangelopen die de politie eveneens heeft aangehouden (op verdenking van mogelijke betrokkenheid daarbij). Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie die een nader onderzoek instelt, onderzoekt daarbij ook of beide verdachten mogelijk meer op hun kerfstok hebben.

Heerlen; binnenbrand
Afgelopen woensdagavond omstreeks 20.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Wannerstraat in Heerlen. Bleek een binnenbrand in een leegstaand, voormalig winkelpand. Er was niemand in het pand aanwezig. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. De politie die aanwijzingen heeft van brandstichting, stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; radio-installatie inbeslaggenomen
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast aan de Boomvarenerf in Heerlen. Bleek dat in een woning de geluids/radio-installatie keihard aanstond. Echter de bewoonster die tussen de gordijnen naar de politie keek / had gezien, reageerde niet om de harde muziek te temperen c.q. uit te zetten en om de deur open te doen. Teneinde de geluidsoverlast op dit nachtelijke / vroege tijdstip te doen stoppen, is de politie uiteindelijk de woning binnengegaan en heeft de geluidsinstallatie afgezet en inbeslaggenomen. Tegen de bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoensbroek; winkelkraak
Vanmorgen, donderdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een winkelbedrijf aan de Kouvenderstraat in Hoensbroek. Inbrekers zijn afgelopen nacht via de achterzijde het bedrijfspand binnengedrongen en hebben allerlei electronica zoals ondermeer dvd-speles en stofzuigers gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie