Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindelijk een bres in Europees vaccinatiebeleid

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Eindelijk een bres in Europees vaccinatiebeleid

Non-vaccinatiebeleid op de schop tijdens MKZ conferentie in Brussel

"We maken vorderingen in Europa. Eurocommissaris Byrne heeft deels gehoor gegeven aan de oproep van het Europees Parlement en de Nederlandse regering om het MKZ-beleid ter discussie te stellen", aldus Albert Jan Maat (CDA/EVP), namens het Europees Parlement deelnemer aan de Brusselse conferentie die de recente MKZ-crisis evalueert.

Maat is verder blij met de internationale steun van onder meer Argentinië, Uruguay en Azië voor een ander beleid. "Er is een bres geslagen, maar het zal toch nog doorzettingsvermogen vergen om de internationale verdragen en de Europese wetgeving aan te passen. Ook zouden de consumentenbonden en de supermarkten zich veel duidelijker moeten uitspreken voor vaccinatie en het in leven houden van de geënte dieren. Dit zou de ingezette veranderingen meer vaart geven", concludeert Maat.

De Europese Commissie zal begin 2002 nieuwe wetgevingsvoorstellen presenteren op het gebied van MKZ en het transport van dieren (een factor bij het verspreiden van MKZ).

Voor meer informatie: Albert Jan Maat lid Europees Parlement. tel: 06 54 271314 of Eduard Slootweg, voorlichter EVP-ED/CDA, tel. + 32 475 721 280

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie