Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 13-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 13-12-2001

1e Persbericht donderdag 13 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Inbraak bij juwelier
Donderdag rond 4.30 uur is ingebroken bij een juwelier op het Winkelcentrum Woensel. Het rolluik is opengebroken en de glazen toegangsdeur is ingeslagen. In de winkel zijn deuren van enkele vitrines ingeslagen. De waarde van de buit, gouden horloges en andere sieraden, is niet bekend, maar kan oplopen tot enkele honderdduizenden guldens. Rond de tijd van de inbraak is bij het winkelcentrum een personenauto weggereden. De politie is achter de auto, een lichtkleurige auto, mogelijk een Opel Vectra of Omega, aangereden. De auto reed met flinke snelheid de Generalenbuurt in en doofde de lichten. Via de fietserstunnel tussen de Generaal Pattonlaan en de Muzenlaan (de Aeneastunnel) kon de auto ontkomen. De auto had een spoiler aan de achterzijde en mistlampen in de spoiler aan de voorkant. De politie zoekt getuigen.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Donderdag tussen 7.00 en 8.00 uur is op de Aalsterweg een verlichtingscontrole gehouden. Vijfentwintig fietsers kregen een bon omdat hun verlichting niet in orde was.

Best: Beeld gestolen
Vanuit de tuin achter een woning aan de Boslaan is tussen afgelopen zaterdag en woensdagmiddag een bronzen beeld gestolen. Het beeld stelt een dolfijn voor en het is 1,60m hoog. De dolfijn kan ook als fontein gebruikt worden. De waarde van het beeld is ruim fl. 3.000,=.

Budel: Twee jongens verdacht van openlijke geweldpleging Woensdag zijn twee 17-jarige jongens in hun ouderlijke woning in Budel-Dorplein aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij afgelopen weekend een 20-jarige man uit Budel-Schoot hebben mishandeld. Dat gebeurde in Budel-Schoot nadat de man uit Budel-Schoot een opmerking maakte over het agressieve gedrag van een van de verdachten. Met zn tweeën begonnen ze de man te slaan en te schoppen. Het slachtoffer moest zich na de mishandeling in het ziekenhuis laten behandelen. Zijn schouder was uit de kom en hij had een aantal kneuzingen.

Beek en Donk: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op de Oranjelaan, donderdag tussen 9.30 en 11.00 uur, zijn vierentwintig bekeuringen uitgeschreven. Twaalf voor het niet dragen van de autogordel, zes voor ondeugdelijke verlichting, drie voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een voor het niet kunnen tonen van het (bromfiets)verzekeringsbewijs en twee voor het niet voeren van een juiste kentekenplaat op de aanhanger.

Hulsel: Verlichtingscontrole
Bij een verlichtingscontrole op het Vooreind zijn donderdag 15 fietsers bekeurd omdat de verlichting van hun voertuig niet in orde was. Er zijn 74 fietsers gecontroleerd.

Duizel: Woninginbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Vendelierstraat. De voordeur is open gebroken. De bewoner mist twee gsms, videobanden en Nederlands (fl. 225,=) en Belgisch (Bfr. 3200,= ) geld.

Waalre: Woninginbraak
Woensdagavond is ingebroken in een woning aan de Vincent Cleerdinlaan. De garagedeur is opengebroken. Uit de woning is een horloge weggenomen.

Veldhoven: Zakkenrollerij
Donderdag tussen 11.40 en 12.05 uur is de portemonnee van een 60-jarige Veldhovense vrouw gestolen. Zij was aan het winkelen bij een supermarkt op de Pleintjes. Zij had de portemonnee met ongeveer fl 100,= in haar jaszak gedaan.

Asten: Autogordelcontrole
Donderdagmorgen tussen 9.00 en 10.00 uur is op de Wilhelminastraat een autogordelcon-trole gehouden. 13 automobilisten kregen een proces-verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Deurne: Diefstal trilplaat
Donderdagmorgen tussen 7.30 en 8.30 uur is vanaf de Dr. H. van Doorneweg een gele tril-plaat, van het merk Wacker type DPS2350, gestolen.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Donderdagmiddag rond 14.10 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Estafettelaan Marathonlaan een 22-jarige bromfietster uit Waalre gewond. Zij reed daar over het fietspad van de Marathonlaan richting Oude Bosschebaan. Uit tegenovergestelde richting kwam een 51-jarige automobilist uit Best gereden. De Bestenaar reed op genoemde kruising rechtsaf de Estafettelaan in. Hij verleende daar niet de vrije doorgang aan de bromfietster. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietster klaagde over pijnlijke knieën en is overgebracht naar het Catharina-ziekenhuis.

Helmond: Diefstal portefeuille
Donderdagmorgen is van een 70-jarige vrouw uit Someren haar portefeuille gestolen. Zij was aan het winkelen op de Veestraat. Toen zij wilde afrekenen zag ze dat de portefeuille uit haar tas verdwenen was. In de portefeuille zat een pas, een identiteitsbewijs en honderd gul-den.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie