Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA positief over deelname aan vredesmissie Afghanistan

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA in principe positief over deelname aan vredesmissie Afghanistan

Mogelijk besluit het kabinet op vrijdag 14 december over deelname aan een vredesmacht voor Afghanistan. In een eerste reactie heeft de CDA-fractie al laten weten daar in principe positief tegenover te staan. Reden daarvoor is dat aan de belangrijkste criteria wordt voldaan: Deelname van een grote natie (GB) en een duidelijk en toereikend mandaat (hoofdstuk 7). De combinatie met Duitsland is begrijpelijk vanwege de goede samenwerking die er al bestaat op Landmacht-gebied.

CDA-Woordvoerder Maxime Verhagen: "Dat de bonden inmiddels al hebben aangegeven 'uitzendmoe' te zijn overtuigd ons niet. We wachten natuurlijk de precieze voorstellen van het kabinet af, maar de in de publiciteit genoemde optie van de 'luchtmobiele brigade' valt wat ons betreft niet onder het kopje 'uitzendmoe'. Dat neemt natuurlijk niet weg dat er sprake is van een gevaarlijke operatie. In het debat daarover komende week is daarom ook een belangrijk aandachtspunt: het aanwezig blijven van luchtsteun. Welke afspraken worden daarover gemaakt met de Amerikanen? Het kan niet zo zijn dat die vertrekken nadat Bin Laden is gepakt, zonder dat er afspraken zijn over de luchtsteun."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie