Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse hulp Afghanistan en Palestijnse autonome gebieden

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten
Vlaamse overheid

Vlaamse regering
PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING VERGADERING VAN 14 DECEMBER

2001

Noodhulp voor Afghanistan en Palestijnse autonome gebieden

Op voorstel van Vlaams minister Paul VAN GREMBERGEN keurde de Vlaamse regering een krediet van 495.787 euro (20 miljoen fr.) goed voor noodhulp aan de noodlijdende bevolking in Afghanistan.

Het bedrag wordt overgemaakt aan Caritas Internationaal Hulpbetoon, dat momenteel op het terrein actief is en coördineert via het "Caritas International Committee for a Humanitarian Response to the Afghan Crisis".

Door de bliksemsnelle ontwikkeling van het gewapende conflict keerden al vele Afghaanse families terug naar hun land. Daar treffen zij hun dorpen meestal compleet verwoest aan. Caritas wil daarom inspelen op de directe noden door tentenkampen op te richten in de meest getroffen districten van de zuidelijke provincie Kandahar.

De Vlaamse regering maakt ook een bedrag van 237.977 euro (9,6 miljoen fr.) vrij voor noodhulp in de Palestijnse autonome gebieden. Deze subsidie wordt overgemaakt aan vzw Oxfam Solidariteit, die sinds lang werkzaam in het gebied. De NGO zorgt, naast het verlenen van algemene geneeskundige hulp, ook voor de opvang van door de oorlogsverrichtingen psychologisch getraumatiseerde vrouwen en kinderen.

persinfo : Koen Jongbloet, woordvoerder van minister Van Grembergen - tel.02 553 23 11 e-mail: (persdienst.vangrembergen@vlaanderen.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie