Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rijswijkse kinderen schilderen schutting in winkelcentrum

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Kinderen schilderen schutting in winkelcentrum In de Bogaard

Rijswijk, 11 december 2001

De wethouders R. Vermeer (onder andere ruimtelijke ordening) en C. Thoral-van Vliet (onder andere onderwijs) geven op vrijdag 14 december aanstaande het startsein voor een bijzonder schilderproject in het winkelcentrum In de Bogaard. Kunstenaar Andries Mons beschildert samen met leerlingen van de basisschool De Piramide de komende weken de schutting rondom het laatste te renoveren winkelblok.

Andries Mons werkte na zijn eindexamen aan de kunstacademie in 1995 eerst in Zuid-Afrika en daarna in de Verenigde Staten. Vervolgens ging hij naar Amsterdam. Momenteel werkt hij samen met een aantal andere kunstenaars in een collectief in Zoetermeer. Voor de gemeente Rijswijk maakte hij in 1998 de jaarlijkse kerstkaart. Daarna kreeg hij opdracht om het millenniumkunstwerk van de gemeente Rijswijk te ontwerpen en uit te voeren. Bij dit project werkte hij samen met leerlingen van Rijswijkse basisscholen. Ook het werk voor de schutting in het winkelcentrum In de Bogaard is in opdracht van de gemeente Rijswijk. De opdracht is mede mogelijk gemaakt door de winkeliersvereniging In de Bogaard en door ABC Bouwmanagement.

Het project begint vrijdag om 10.00 uur. De locatie is het winkelblok aan de Prins Willem Alexanderpromenade en de Johan Willem Frisopromenade. Hierin zijn onder meer de Hema, Perry Sport en C&A gevestigd.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie