Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Een advies over wooncomfort en efficiënt energiegebruik

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van VROM
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

ENERGIE

EPA-advies: comfortabeler wonen en energie besparen Een advies over wooncomfort en efficiënt energiegebruik. Die twee gaan namelijk prima samen. Energie besparen én het binnenklimaat in uw huis verbeteren. Dat is goed voor uw portemonnee en beter voor het milieu.

Wat is EPA?
EPA staat voor Energie Prestatie Advies. Dit is een advies over het verbeteren van uw wooncomfort en efficiënter energiegebruik. De EPA-adviseur komt bij u langs en kijkt naar de isolatie, verwarming, ventilatie en verlichting in uw woning. U krijgt een advies op maat over hoe u uw huis nog comfortabeler kunt maken. Van de overheid krijgt u een tegemoetkoming van 159 voor het EPA-advies mits u een of meer aanbevolen maatregelen uitvoert. Daarnaast krijgt u ook nog eens 25% extra premie op de kosten van de uitgevoerde maatregelen. Die komt bovenop de bestaande energiepremie.

Doe de EPA-test en kijk of u in aanmerking komt voor de subsidie van 159,-. En lees over de energiepremie en wat het EPA-advies inhoudt, kost en kan opleveren.

Waarom aandacht voor EPA?
Van 15 december 2001 tot 15 februari 2002 voert VROM een campagne over EPA. Door een EPA aan te vragen en de daarin geadviseerde energiebesparende maatregelen uit te voeren, gebruikt u minder gas en elektriciteit. Zo komen er minder broeikasgassen in de lucht en draagt u een steentje bij aan een gezond klimaat. Meer over energiebesparing en klimaat op VROM online.

Informatie voor gemeenten, EPA-adviseurs de professionele markt en branchorganisaties kunt u vinden op www.epadesk.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie