Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TPG neemt kledingdistributeur Bleckmann Group over

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: TNT Post Groep NV
Zoek soortgelijke berichten
TNT Post Groep NV

TPG neemt kledingdistributeur Bleckmann Group over

De post-, express- en logistieke onderneming TPG N.V. heeft vandaag de acquisitie bekendgemaakt van de Bleckmann Group B.V. Het bedrijf wordt via het Britse Express-onderdeel TNT Retail Express overgenomen van de aandeelhouders UBS Capital BV, Overijsselse Participatie Maatschappij BV en het huidige management. De Bleckmann Group is in Nederland de toonaangevende leverancier van oplossingen op het gebied van transport en opslag voor de modesector. Deze acquisitie betekent een belangrijke uitbreiding van de activiteiten van TNT Express op het gebied van de kledingdistributie op het Europese vasteland. De acquisitie, die nog moet worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten, zal naar verwachting vanaf 2002 bijdragen aan de winst van TPG.

Bleckmann wordt een volledige dochteronderneming van TNT Retail Express. TNT Retail Express heeft zich sinds de oprichting in 1986 voornamelijk via autonome groei ontwikkeld tot marktleider in de sector van de shared-user kledingdistributie in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. TNT Retail Express heeft meer dan 350 medewerkers in dienst. Onder haar klanten bevinden zich onder andere Alexon, Jaeger, Kookai, Primark, House of Fraser, Mothercare, Monsoon, Wrangler en Bairds.

Bleckmann heeft 815 medewerkers in dienst, waarvan 595 in Nederland, en beheert 23 grote kleding warehouses. Onder de klanten van Bleckmann bevinden zich onder andere Gant, Donna Karan, Columbia Sportswear, Melka, Tenson, Gerry Weber, Nautica en Marca. Bleckmann heeft bovendien uitstekende relaties opgebouwd met belangrijke mode-ondernemingen in Europa en de Verenigde Staten en is een vooraanstaand lid van de Europese distributiegroep Fashionet.

Alan Jones, lid van de Raad van Bestuur van TPG en Group Managing Director van TNT Express, is van mening dat de activiteiten van Bleckmann uitstekend aansluiten bij die van TNT Retail Express: "De grote namen in de modesector breiden op dit moment uit op het Europese vasteland. Zij openen steeds meer nieuwe verkooppunten in Europa en kopen een groeiend aandeel van hun producten in op het continent. Ons doel is de levering van snelle en betrouwbare pan-Europese distributieoplossingen. Voor de mode en lifestyle sector betekent dit het runnen van gespecialiseerde netwerken met de mogelijkheid om zowel kleding in dozen als op hangers te vervoeren. Bleckmann beschikt over een uitstekend netwerk van kleding depots, warehouses en regelmatige lijndiensten over de weg in heel Europa en is bijzonder sterk in Oost-Europa, dat één van de belangrijkste productiecentra voor mode in de wereld is geworden."

De merknaam Bleckmann blijft behouden. Het bestaande management team onder leiding van Kees Meijer (41) zal het bedrijf blijven aansturen en zal rapporteren aan Cris Stephenson, Divisional Managing Director TNT Retail Express. Meijer is enthousiast over het vooruitzicht van een verdere groei voor zijn onderneming binnen het kader van TPG: "Wij zijn er trots op een onderdeel te worden van TNT Express, dat sterk is gericht op de kwaliteit van de dienstverlening en dat beschikt over een geavanceerde IT-infrastructuur. TNT Retail Express zal zijn deskundigheid op het gebied van de kledingdistributie in het Verenigd Koninkrijk kunnen combineren met die van Bleckmann op het Europese vasteland. Door de bundeling van onze krachten en als onderdeel van een sterke moedermaatschappij, zijn wij goed gepositioneerd om de leider in onze markt te worden binnen Europa."

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke PTT Post, een breed scala aan post- express- en logistieke diensten. TPG heeft ongeveer 139.000 werknemers in 58 landen en is actief in meer dan 200 landen. De totale omzet van TPG bedroeg in 2000 9,9 miljard. In de eerste negen maanden van 2001 is de omzet gestegen met 16,6%. TPG N.V. is aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt genoteerd.

TNT Express vervoert wekelijks 3,7 miljoen pakjes, documenten en vrachtzendingen via een netwerk van 840 depots, hubs en sorteercentra, met meer dan 19.000 voertuigen en 40 vliegtuigen. Het adres van de website van TNT is: www.tnt.com. TNT Retail Express is een gespecialiseerd onderdeel van TNT Express dat distributieoplossingen op maat biedt, inclusief opslag, pick & pack en pre-retailing voor de sector van de modekleding. TNT Retail Express is de grootste shared-user kledingdistributeur van het Verenigd Koninkrijk en een van de meest succesvolle onderdelen van TNT UK.

14 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie