Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kleurstoffen in Tatoeages kunnen gevaarlijk zijn

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Zoek soortgelijke berichten

Minister Borst is bezorgd over het gebruik van kleurstoffen voor tatoeages en permanente make-up. Aanleiding hiervoor is een recent onderzoek van de Keuringsdienst van Waren in samenwerking met de GGD's uit Amsterdam en Groningen. Hieruit blijkt dat veel kleurstoffen die gebruikt worden in tatoeageshops en schoonheidssalons van slechte kwaliteit zijn. De minister van Volksgezondheid zal regelgeving afkondigen waarbij het verwerken van de verdachte pigmenten in deze kleurstoffen wordt verboden. Daarnaast zal de minister hygiëne-eisen gaan stellen aan de kleurstoffen in tatoeageshops en schoonheidssalons.

Tatoeages en permanente make-up (eyeliner, lipcontour, wenkbrauw) worden onder jongeren steeds populairder. Het aantal tatoeageshops ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie