Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-12-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 14 december 2001

Dagelijkse berichten

Nieuweschans: woningbrand
Door nog onbekende oorzaak ontstond donderdagavond brand in een leegstaand deel van een dubbele woning aan de Kruisstraat in Nieuweschans. Een buurtbewoner ontdekte de brand en waarschuwde de bewoner van het andere deel van het huis. Die kon tijdig zijn woning verlaten. De brandweer bluste de brand en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar het bewoonde deel. Dat deel liep wel veel rookschade op zodat de bewoner er niet kon blijven. Hij is elders ondergebracht. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de brandoorzaak.

Winschoten: voetganger gewond
Een 53-jarige man uit Winschoten is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Oudewerfslaan in zijn woonplaats. De man stak te voet de rijbaan over en werd aangereden door een auto, bestuurd door een 39-jarige man, eveneens uit Winschoten. Die reed vanaf de Bovenburen de Oudewerfslaan op en zag de voetganger over het hoofd. Het slachtoffer kwam te vallen en liep beenletsel op. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: autokraker aangehouden
Aan de Lloydsweg in Veendam heeft de politie donderdagnacht een 22-jarige man uit Litouwen aangehouden. De man wordt verdacht van inbraken in autos aan het Beneden Oosterdiep in Veendam. Daarover kreeg de politie een melding van omwonenden. De autokrakers werden in eerste instantie niet aangetroffen. Wel trof de politie een niet afgesloten auto aan met een Litouws kenteken. In de omgeving vonden agenten een reistas met daarin drie autoradios. Bij een onderzoek in de omgeving werden aan de Lloydsweg drie mannen aangetroffen die er bij het zien van een politieauto hardlopend vandoor gingen. Eén van hen kon worden gepakt toen hij bij een garagebedrijf over een schutting probeerde te klimmen. Na een korte worsteling met politiemensen werd de verdachte overmeesterd. Daarbij werd gebruik gemaakt van pepperspray. De man is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De auto met het Litouwse kenteken is door de politie in beslag genomen en wordt nader onderzocht.

Veendam: bromfietser gewond
Bij een verkeersongeval op de Sorghvlietlaan in Veendam is donderdagmiddag een 26-jarige bromfietser uit Hoogezand gewond geraakt. De man wilde vanaf het Jan Salwaplein de Sorghvlietlaan oversteken. Zijn remmen weigerden echter en de man botste tegen een passerende auto, bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Veendam, aan. De bromfietser kwam te vallen en is voor behandeling van mogelijk rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. Zijn brommer wordt onderzocht.

Houwerzijl: auto-inbraken
In de nacht van dinsdag op woensdag werd in een achttal aan de Hoofdstraat, de Dijksweg en de Zwarteweg in Houwerzijl geparkeerde autos ingebroken. Van de wagens werd een portier geforceerd waarna autoaudioapparatuur werd gestolen. In één geval werd er niets weggenomen. De politie onderzoekt de inbraken.

Delfzijl: jonge vandalen aangehouden
Aan de Kustweg in Delfzijl heeft de politie donderdagavond vijf jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar, allen uit Delfzijl, aangehouden. Zes knapen vernielden brievenbussen waarna omwonenden de politie belden. Bij de komst van de politie kozen ze hazenpad. Vijf van hen konden worden gepakt. Ze zijn naar het bureau gebracht waar ze de vernielingen bekenden Na verhoor zijn ze allemaal aan hun ouders overgedragen.

Lutjegast: inbraak zonder buit
In het kantoor van een bouwbedrijf aan De Wierden in Lutjegast is woensdagnacht ingebroken. De daders kwam het bedrijf binnen door een raam te forceren. Binnen hebben ze geprobeerd een kluis op te breken. Dat is echter niet gelukt. De inbrekers maakten niets buit. De politie onderzoekt de inbraak.

Loppersum: inbraak VVV
In het kantoor van het VVV aan de Hogestraat in Loppersum is woensdagnacht ingebroken. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door een niet afgesloten deur waarna binnen een tussendeur werd geforceerd. Uit het kantoor werden naast cashgeld VVV-bonnen, strippenkaarten en telefoonkaarten gestolen. De totale schade bedraagt ruim tienduizend gulden.

Groningen: brand in flatwoning
In een flatwoning aan de Betje Wolffstraat ontstond donderdagnacht brand door een vergeten frituurpan op het fornuis. De bewoners hadden vergeten de pan van het vuur te halen en de keuken vloog in brand. Door de rookontwikkeling moesten drie bewoners met ademhalingsmoeilijkheden voor controle naar het ziekenhuis. De brandweer bluste het vuur. Bewoners uit de andere flatwoningen werden gewaarschuwd.

Groningen: vrouw loopt met videorecorder over straat In de Ossehoenderstraat werd donderdagnacht na een melding van getuigen een 23-jarige vrouw uit Groningen aangetroffen die een videorecorder in haar bezit had. Omdat de vrouw geen redelijke verklaring over de herkomst van het apparaat had, is zij aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man (35) aangehouden voor steekpartij Op basis van het opgeven signalement hield de politie donderdagnacht een 35-jarige man aan in de Oude Kijk in t Jatstraat voor een steekpartij in de Vishoek. Een 30-jarige getuige meldde aan de politie dat zijn vriend (leeftijd nog onbekend) voor de deur van een café in de Vishoek in gevecht was geraakt met de verdacht. Het slachtoffer liep steekwonden aan armen en een been op. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Er wordt onderzoek verricht naar de toedracht en aanleiding van het incident.

Groningen: twee mannen aangehouden voor vechtpartij Twee mannen, 26 en 27 jaar, werden donderdagnacht aangehouden na een vechtpartij met beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid in de Gelkingestraat. In de gelegenheid vond een besloten feest plaats en de mannen werd om die reden de toegang geweigerd. Zij begonnen te vechten met het beveiligingspersoneel en werden op straat aangehouden. Na verhoor zijn beide mannen op vrije voeten gesteld.

Groningen: man aangehouden voor onzedelijk gedrag Een 32-jarige man uit Groningen werd donderdagavond op de Grote Markt aangehouden voor onzedelijk gedrag. In een café aan de Grote Markt betaste hij een 19 en 22-jarige vrouw. Hij werd aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Groningen: aanhouding voor belediging
In de Guldenstraat werd donderdagavond een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging van agenten. De agenten controleerden de man omdat hij met een bierblikje op straat stond. Hij schold vervolgens de dienders uit en werd aangehouden. Op het bureau bleek en nog een straf van zeven dagen tegen hem open te staan. Hij werd ingesloten.

Groningen: Poolse chauffeurs aan de kant gezet
Bij een controle op de Weg der Verenigde Naties werd donderdagmiddag een vrachtwagen uit Katowice gecontroleerd. De twee Poolse chauffeurs bleken er een dienst van ruim 27 uur op te hebben zitten terwijl het maximum met twee chauffeurs 22 uur is. Zij moesten verplicht 8 uur rust nemen en kregen beide een boete van 500 gulden.

Groningen: vrouw gestoken met scherp voorwerp; politie zoekt getuigen Een 30-jarige vrouw uit Groningen deed aangifte van mishandeling op de Claremaheerd. De vrouw liep dinsdagochtend rond 11.00 uur op de Claremaheerd toen zij door een nog onbekende man in het voorbijgaan met een scherp voorwerp werd gestoken. Haar kleding scheurde en de vrouw liep licht lestel op. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Het signalement van de man luidt: blanke man, 1.90 m., slankpostuur, zeer licht blond stiekelhaar en geen gezichtsbeharing. Hij was gekleed in een blauwe spijkerbroek en een zwart bomberjack. Mensen die informatie hebben kunnen zich via 0900 8844 (30 c/m) in verbinding stellen met de basiseenheid Oost.

Haren: airbags gestolen
Een garagebedrijf aan de Meerweg in Haren meldde donderdagochtend dat er bij het bedrijf was ingebroken en dat er uit acht autos de bestuurdersairbag was weggenomen. De daders zijn het terrein via de achterzijde binnengekomen en forceerden de portieren van de autos. De politie stelt een ander onderzoek in.

Inlichtingen: Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...