Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding inhaalverbod vrachtauto's op februari

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

MIN VenW: Uitbreiding inhaalverbod vrachtauto's

UITBREIDING INHAALVERBOD VRACHTAUTO.S OP 1 FEBRUARI 2002

Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat heeft besloten het inhaalverbod voor vrachtauto.s op 2x2-strooks autosnelwegen per 1 februari 2002 verder uit te breiden. Het aantal wegen waarop het verbod geldt, wordt uitgebreid met 228 kilometer naar in totaal 1011 kilometer snelweg. Deze uitbreiding betekent dat op alle drukke 2x2-strooks autosnelwegen van Nederland het inhaalverbod gaat gelden. Dit is iets meer dan de helft (54 procent) van het totale autowegennet.
Tevens wordt de duur van het inhaalverbod verlengd op de zwaarst belaste routes waar het verbod op dit moment al van kracht is; het zal daar vanaf 1 februari volgend jaar ononderbroken gaan gelden van 06.00 uur tot 19.00 uur, het zogenoemde .dagvenster.. Dit betekent dat op ongeveer 200 km wegen (25 procent van de wegen waar niet mag worden ingehaald) de maatregel gedurende de gehele dag van kracht wordt. Momenteel geldt het inhaalverbod in de ochtend en avondspits van 6.00 uur tot 10.00 uur en 15.00 uur tot 19.00 uur.

Voor de bepaling van de uitbreiding is gebruik gemaakt van de meest recente verkeers- en vervoersgegevens. De uitbreiding van het verbod is dan ook maatwerk: alleen daar waar het werkt en zinvol is. Daarbij is onderzocht of gedurende de uren dat het inhaalverbod van kracht zou worden er een benuttingsgraad van de weg is van 60% of meer. Vooralsnog is alleen naar autosnelwegen gekeken met 2x2 rijstroken. Een mogelijk inhaalverbod voor vrachtauto.s op wegvakken met 2x3 rijstroken wordt nog onderzocht. Hierover komt naar verwachting begin 2002 meer duidelijkheid.

Yvonne de Keulenaar, 070 - 351 6582

14 dec 01 12:46

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie