Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst Fortis Bank en ING inzake bod op Moeara Enim

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: ING Groep
Zoek soortgelijke berichten

ING Groep

Press Release

Amsterdam, 14 December 2001

(GEMEENSCHAPPELIJK PERSBERICHT ING EN FORTIS)

Overeenkomst tussen Fortis Bank en ING inzake het bod van Fortis op Moeara Enim

Fortis Bank (Nederland) N.V. ("Fortis Bank") en de dochtermaatschappijen van ING Verzekeringen N.V. ("ING") maken bekend dat zij heden een overeenkomst hebben gesloten inzake het openbaar bod van Fortis Bank op alle effecten in N.V. Petroleum Maatschappij "Moeara Enim" ("Moeara Enim").

Fortis Bank en ING hebben afspraken gemaakt omtrent de houding van ING ten opzichte van het openbaar bod op Moeara Enim. ING zal instemmen met de geagendeerde voorstellen die op 13 december 2001 in de buitengewone vergadering van aandeelhouders van Moeara Enim ter stemming zullen worden gebracht.

Onder de voorwaarde van gestanddoening van het openbaar bod zijn Fortis Bank en ING het volgende overeengekomen:


* Fortis Bank en ING zullen beide een belang in Moeara Enim houden;
* Fortis Bank en ING zullen nader overleg voeren over de overdracht van het gehele belang in Moeara Enim aan één van beide partijen, waarbij ING de mogelijkheid heeft om haar gehele belang te verkopen aan Fortis Bank;

* ING heeft de mogelijkheid om haar aandelenbelang in Moeara Enim uit te breiden tot 5% door gewone aandelen Moeara Enim te kopen van Fortis Bank;

* de uitzettingen van Moeara Enim zullen renderen tegen de marktrente minus een afslag van maximaal 75 basispunten;
* Fortis Bank zal zich als aandeelhouder inspannen om Moeara Enim jaarlijks, binnen de grenzen van de wet en zonder dat dit resulteert in heffing van de zogenaamde surtax, maximaal dividend te laten uitkeren.

Fortis Bank houdt thans een economisch belang van bijna 4% in Moeara Enim. Het economisch belang van ING in Moeara Enim is thans bijna 5%.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie