Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen dubbele ziektekostenpremie voor actieve militairen

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten

Het kabinet heeft op voorstel van minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport besloten dat militairen met een bijbaan per 1 januari 2002 geen dubbele premie voor de ziektekostenverzekering meer hoeven te betalen.

Militairen die ook als zelfstandige of in loondienst werken betalen soms twee keer premie voor ziektekosten, zowel via de reguliere militaire ziektekostenverzekering als via het ziekenfonds. Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) wees er vorig jaar op dat daar géén dubbele aanspraken tegenoverstaan: een militair kan volgens de ziekenfondswet géén aanspraak maken op ziekenfondszorg, omdat hij al elders verzekerd is. Minister Borst en staatssecretaris van Defensie ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie