Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Strafrechtelijke aanpak bij overtreding bestemmingsplan

Datum nieuwsfeit: 14-12-2001
Bron: Ministerie van Algemene Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Strafrechtelijke aanpak bij overtreding bestemmingsplan (14-12-2001)Het kabinet heeft op voorstel van minister Pronk van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en minister Korthals van Justitie besloten overtredingen van bestemmingsplannen strafrechtelijk aan te pakken. Daartoe is een wijziging van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, de Wet op de stads- en dorpsvernieuwing en de Wet op de economische delicten opgesteld.
Strafrechtelijk optreden is bijvoorbeeld wenselijk bij overtredingen waarvan de gevolgen niet meer ongedaan gemaakt kunnen worden, zoals het kappen van houtwallen. Ook bij overtredingen die zich telkens weer herhalen (zoals permanente ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie